Rusia pretinde că este gata să înființeze un coridor umanitar pentru navele care exportă alimente din Ucraina

Rusia pretinde că este gata să înființeze un coridor umanitar pentru navele care exportă alimente din Ucraina
Sursa Foto: Hepta/ Aleksey Nikolskyi / Sputnik

Andrei Rudenko, ministrul adjunct de externe al Rusiei susține că Rusia ar fi pregătită să pună la dispoziție un coridor umanitar pentru ca navele care transportă alimente să poată pleca din Ucraina, potrivit Interfax.

Rusia gata să înființeze un coridor pentru navele care părăsesc Ucraina cu alimente

Prim-vicepremierul Ucrainei, Iulia Sviridenko a transmis că un coridor pe mare pentru trecerea în siguranță a navelor care exportă produse agricole din orașul-port Odesa, trebuie să fie asigurat de comunitatea internațională pentru a ajuta Ucraina și pentru a evita foamea în lume.

De asemenea, ministrul adjunct de externe al Rusiei a mai spus și că Rusia va discuta posibilitatea de a face schimb de prizonieri cu Ucraina doar după ce soldații ucraineni care s-au predat vor fi condamnați pentru crime de război, relatează Reuters.

Săptămâna trecută, unul dintre membrii delegației ruse care a participat la ultimele negocieri cu Kievul a declarat că Moscova analizează posibilitatea de a elibera luptători ucraineni capturați în Mariupol în schimbul lui Viktor Medvedciuk, oligarh ucrainean și apropiat al președintelui rus Vladimir Putin arestat de autoritățile ucrainene.

Andrei Rudenko a declarat că discuția în ceea ce privește înființarea unei baze militare în Herson, o regiune din Ucraina ocupată de ruși, este una „prematură”. Un oficial prorus din conducerea locală declarase marți că administrația sa va cere Moscovei să înființeze o bază militară pentru a garanta securitatea „pentru regiune și locuitorii săi”, informează Digi24.

Cu toate acestea, în timp ce rușii spun că atât ei, cât și populația locală își doresc „integrarea în Federația Rusă” și că organizarea unui referendum în acest sens ar fi „o pierdere de timp”, un sondaj publicat de Institutul Internațional de Sociologie de la Kiev a arătat că peste 80% din ucraineni se declară împotriva oricăror concesii teritoriale în favoarea invadatorilor ruși în schimbul unui acord de pace.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:04 - Ştefan Pălărie, despre examenul de admitere la liceu, separat de Evaluarea Națională: Naște multă rezistenţă pentru că atinge un subiect sensibil. Dacă nu ai bani de meditaţii, vei fi sortit examenului săracilor
23:55 - Trei polițiști din SUA au împușcat un bărbat fără picioare ce se afla într-un scaun cu rotile. Cum și-au motivat polițiștii fapta (VIDEO)
23:53 - Oamenii se tem de o posibilă poluare cu produse petroliere pe Râul Argeș / S-au putut observa dâre de combustibil
23:43 - Noi proteste masive în Franța față de reforma pensiilor: Sindicatele spun că au fost 2,8 milioane de manifestanţi (VIDEO)
23:14 - Care este pasiunea neștiută a Deliei Matache / Mama ei o pedepsea în copilărie când făcea acest lucru
23:10 - O pasageră din Italia s-a dezbrăcat și s-a bătut cu însoțitorii de bord. Membrii echipajului au legat-o de scaun
22:58 - Gheorghe Ialomițianu (PMP): Guvernul se împrumută, și o face la dobânzi tot mai mari, în loc să ia fondurile europene, care sunt gratis. Riscăm să pierdem o parte din banii UE (VIDEO)
22:53 - Reșițenii s-au descălțat înainte să intre în noul tramvai livrat de turci. De ce au fost nevoiți să facă acest gest (VIDEO)
22:35 - Țigările electronice de tip VAPE, mai dăunătoare decât țigările obișnuite / Provoacă mai multă inflamație în plămâni
22:19 - CCR a amânat iar dezbaterea sesizării depusă de USR și Forța Dreptei asupra legii care majorează salariile primarilor şi şefilor de consilii judeţene