Rusificarea continuă în sudul Ucrainei. Locuitorii din Herson, conectați „gratuit” la canalele de televiziune rusești

Rusificarea continuă în sudul Ucrainei. Locuitorii din Herson, conectați „gratuit” la canalele de televiziune rusești
Foto: Hepta.ro / Sputnik / Konstantin Mihalchevskiy

Rusia a declarat că a conectat întreaga regiune Herson din sudul Ucrainei la canalele de televiziune rusești, care vor fi acum disponibile „gratuit”.

La granița cu peninsula Crimeea anexată, armata rusă a cucerit regiunea Herson în primele zile ale războiului său din Ucraina. De atunci, Moscova a introdus moneda rusă, rubla, iar pașapoartele rusești încep să fie distribuite locuitorilor, potrivit euronews.ro.

Grila de programe include posturi care promovează propaganda pro-Kremlin

„Specialişti din cadrul unităţilor de transmisie ale forţelor armate ruse au conectat şi reconfigurat pentru difuzarea de canale ruseşti ultimul dintre cele şapte relee de televiziune din regiunea Herson”, a anunţat Ministerul rus al Apărării, într-un comunicat de presă.

Acesta susține că aproximativ un milion de oameni din regiune pot viziona acum principalele canale de televiziune rusești, inclusiv pe cele ale grupului de radiodifuziune publică, care promovează activ propaganda pro-Kremlin.

Moscova a negat în repetate rânduri referirea la invazie ca la un război, în schimb numind-o „operațiune militară specială”.

Steaguri și pașapoarte, pe măsură ce rusificarea continuă

Rusia și-a instalat proprii oficiali pro-Kremlin într-un număr de orașe ucrainene și, duminică, a început să elibereze pașapoarte rusești rezidenților din Melitopol, deoarece Moscova încerca să-și consolideze dominația asupra părților capturate ale țării.

În una dintre piețele centrale din Herson, trupele ruse au susținut duminică un concert pentru a sărbători Ziua Rusiei.

În regiunea Zaporojie oficialii instalați la Moscova au arborat un drapel rusesc în centrul orașului Melitopol.

Urmăriți B1TV.ro și pe