Rușii, intimidați de lansarea scutului antirachetă de la Deveselu. Ce au decis aceștia

Rușii, intimidați de lansarea scutului antirachetă de la Deveselu. Ce au decis aceștia
foto: saccsiv.wordpress.com

Odată cu lansarea scutului antirachetă de la Deveselu, rușii au decis testarea unui nou tip de rachetă intercontinentală care poate distruge țări de mărimea Franței.

Decizia se pare că a fost luată în contextul activării sistemului antibalistic NATO în România, despre care Pentagonul susține că nu vizează arsenalul strategic rus.

Planurile pentru dezvoltarea rachetei intercontinentale RS-28 Sarmat au început acum câțiva ani, iar noua armă ar urma să între în dotarea armatei ruse în anul 2018, informează Ziare.com.

Racheta RS-28 va avea greutatea de 100 de tone și va putea transporta 12 focoase nucleare pe o distanță de 10.000 de kilometri, putând atinge teritoriul continental al Statelor Unite.

Serghei Karakaiev, șeful Comandamentului forțelor strategice ruse, a anunțat marți că Rusia va dezvolta noi rachete intercontinentale, capabile să contracareze sistemele antirachetă americane instalate de NATO în România și Polonia.

Un oficial SUA a declarat că scutul antirachetă din România va contracara țări precum Iranul, nu Rusia.

"S-a decis acest lucru în contextul în care Statele Unite nu se opresc după ce au obținut și continuă îmbunătățirea sistemului de apărare antibalistică, inclusiv prin instalarea unor elemente în Europa. De aceea, acordăm o atenție specială optimizării capacităților care să permită depășirea sistemului antirachetă", a explicat Serghei Karakaiev.

"Rusia va introduce noi tipuri de rachete intercontinentale, care vor avea traiectorii greu de anticipat; de asemenea, vom avea noi mijloace de a depăși sistemul antirachetă NATO", a subliniat Karakaiev. "Forțele balistice ruse sunt capabile să lanseze atacuri simultane din mai multe direcții", a insistat oficialul militar rus.

Urmăriți B1TV.ro și pe