S-a aflat cum a fost ucis temutul general rus Andrei Suhovetski, comandantul trupelor de operațiuni speciale Spețnaz

S-a aflat cum a fost ucis temutul general rus Andrei Suhovetski, comandantul trupelor de operațiuni speciale Spețnaz
FOTO: Hepta- Abaca Press / AA/ABACA

Presa britanică a dezvăluit noi detalii despre uciderea generalului rus Andrei Suhovetski, comandant al trupelor de operațiuni speciale Spețnaz.

Potrivit The Sun, acesta a fost eliminat de un lunetist ucrainean într-unul dintre asalturile duse de temutele trupe Spețnaz pentru cucerirea eroportului strategic Hostomel de lângă Kiev.

Ieri a fost anunțați că un militar rus de top a fost ucis în războiul din Ucraina, potrivit instituțiilor locale de știri, care citează o postare pe rețelele de socializare.

Presa a citat o postare pe VKontakte care anunță moartea generalului de către deputatul grupului de veterani ruși, Combat Brotherhood.

„Cu mare tristețe am aflat de vestea tragică despre moartea prietenului nostru, generalul-maior Andrei Aleksandrovici Suhovetsky, pe teritoriul Ucrainei în timpul unei operațiuni speciale”, a spus postarea sa, fără a preciza circumstanțele.

Christo Grozev, directorul executiv al site-ului de verificare a faptelor Bellingcat, a postat pe Twitter vestea morții, adăugând că, dacă va fi confirmată, aceasta ar fi o lovitură pentru forțele ruse.

Andrey Sukhovetsky avea 47 de ani și era un veteran foarte decorat, numit comandant adjunct al armatei în octombrie 2021.

Suhovetsky a comandat Divizia a 7-a de asalt din Novorossiysk timp de trei ani. El a finalizat dislocații de luptă în războiul din Cecenia, Abhazia și Siria.

Moartea lui Suhovetsky reprezintă pentru armata ucraineană un alt semn încurajator că invazia rusă nu progresează conform planului.

A fost distins cu două Ordine de Curaj, Ordinul Meritul Militar și Medalia Curajului.

Acum două zile, Kremlinul a recunoscut că 498 de soldați ruși au murit și 1.600 sunt răniți în timpul invaziei. Cifrele oficiale totuși ar fi de ordinul miilor, potrivit ucrainenilor.

Urmăriți B1TV.ro și pe