S-a scufundat Moscova, nava amiral a Rusiei în Marea Neagră. Ministerul rus al Apărării recunoaște că a pierdut crucișătorul, dar dă vina pe o furtună

S-a scufundat Moscova, nava amiral a Rusiei în Marea Neagră. Ministerul rus al Apărării recunoaște că a pierdut crucișătorul, dar dă vina pe o furtună
În imagine: Crucișătorul Moscova, nava amiral a Flotei ruse în Marea Neagră, scufundată de forțele ucrainene. Sursă foto: Hepta - Abaca Press / AA/ABACA

Ministerul rus al Apărării a anunțat că Moscova, nava amiral a Flotei sale în Marea Neagră, s-a scufundat.

S-a scufundat crucișătorul Moscova

Totuși, Rusia nu a admis că nava s-a scufundat după ce a fost lovită de un sistem de rachete anti-navă ucrainean de tip Neptun, ci a dat vina pe o furtună, informează Deutsche Welle.

Ministerul Apărării de la Moscova a transmis că nava era remorcată când a intrat într-o furtună și, din cauza carenei afectată de incendiu, s-a scufundat.

Rușii spun că au reușit să evacueze întreg echipajul. Ar fi vorba de peste 500 de persoane, conform spuselor ucrainenilor.

Variantele Ucrainei și Rusiei privind scufundarea navei

Ucraina susține că a lovit crucișătorul Moscova cu două rachete Neptun. Rusia, de celalaltă parte, a transmis că nava a fost avariată grav când a explodat muniția de la bord. Explozia a fost pusă pe seama unui incendiu.

„Asta este nava amiral a flotei Rusiei de la Marea Neagră și a cam îmbătrânit, dar este un simbol al puterii navale rusești în Marea Neagră”, declarase prof. Michael Petersen, directorul Institutului de studii maritime privind Rusia din cadrul Colegiului de Război Naval al Statelor Unite

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
08:29 - Un nou punct de trecere a frontierei cu România, instituit în Republica Moldova
08:12 - Explozii în centrul Kievului. Medicii și salvatorii s-au deplasat la fața locului
01:22 - Stelian Tănase, despre cum ajută occidentalii Ucraina: Sunt buni de gură, birocrația se mișcă a dracului de greu. Macron nu e Macron, e Micron, un papagal care nu înțelege că Putin vrea refacerea Imperiului Rus (VIDEO)
00:34 - Stelian Tănase: Știu pe surse că e o decizie și la PNL, și la PSD ca, înainte cu un an de alegeri, să rupă coaliția. La unul din cele două partide au hotărât deja să plece (VIDEO)
23:52 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Ce trebuie să facem când suntem ținta unui atac energetic (VIDEO)
23:22 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Tipuri de atacuri energetice și cum se manifestă ele (VIDEO)
22:54 - Anunț surprinzător din Ungaria: Digi Sport 1, 2 și 3 nu vor mai fi disponibile de la 1 iulie
22:37 - Stelian Tănase: PNL așteaptă tot de la Cotroceni. Dacă Iohannis doarme, și siesta la el e o religie, nu se întâmplă nimic / Pe sub masă, PNL și PSD se înțeleg perfect, își impart prada (VIDEO)
22:01 - Ştefan Petreuş, din grupul Frații Petreuș, a murit la 82 de ani. „Ne rămân muzica lor excepţională şi dragostea lor pentru folclorul maramureşean” (VIDEO)
21:36 - Emilia Șercan: Nicolae Ciucă a reușit în instanță să blocheze analiza tezei sale de doctorat. Și-a făcut astfel un mare deserviciu, căci ne-a confirmat tuturor că teza e plagiată (VIDEO)