Sateliții și serviciile lui Elon Musk, în Republica Moldova

Sateliții și serviciile lui Elon Musk, în Republica Moldova

Compania SpaceX a miliardarului american Elon Musk a anunțat că sistemul Starlink, care oferă acces la internet de mare viteză, este disponibil acum și în Republica Moldova.

Potrivit site-ului Starlink, echipamentul necesar pentru conectarea la internet și livrarea acestuia ar costa aproximativ 17 mii de lei, la care se adaugă suma de circa 2 300 de lei lunar pentru servicii.

În luna martie, după începerea agresiunii Rusiei în Ucraina, Comisia pentru Situații Excepționale a decis că serviciul Starlink al companiei SpaceX va oferi servicii de conexiune la internet în punctele de trecere a frontierei și punctele de triere a refugiaților.

Starlink este o constelație de sateliți construită de SpaceX care deține o constelație de peste 500 sateliți pe orbită .

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:04 - Ştefan Pălărie, despre examenul de admitere la liceu, separat de Evaluarea Națională: Naște multă rezistenţă pentru că atinge un subiect sensibil. Dacă nu ai bani de meditaţii, vei fi sortit examenului săracilor
23:55 - Trei polițiști din SUA au împușcat un bărbat fără picioare ce se afla într-un scaun cu rotile. Cum și-au motivat polițiștii fapta (VIDEO)
23:53 - Oamenii se tem de o posibilă poluare cu produse petroliere pe Râul Argeș / S-au putut observa dâre de combustibil
23:43 - Noi proteste masive în Franța față de reforma pensiilor: Sindicatele spun că au fost 2,8 milioane de manifestanţi (VIDEO)
23:14 - Care este pasiunea neștiută a Deliei Matache / Mama ei o pedepsea în copilărie când făcea acest lucru
23:10 - O pasageră din Italia s-a dezbrăcat și s-a bătut cu însoțitorii de bord. Membrii echipajului au legat-o de scaun
22:58 - Gheorghe Ialomițianu (PMP): Guvernul se împrumută, și o face la dobânzi tot mai mari, în loc să ia fondurile europene, care sunt gratis. Riscăm să pierdem o parte din banii UE (VIDEO)
22:53 - Reșițenii s-au descălțat înainte să intre în noul tramvai livrat de turci. De ce au fost nevoiți să facă acest gest (VIDEO)
22:35 - Țigările electronice de tip VAPE, mai dăunătoare decât țigările obișnuite / Provoacă mai multă inflamație în plămâni
22:19 - CCR a amânat iar dezbaterea sesizării depusă de USR și Forța Dreptei asupra legii care majorează salariile primarilor şi şefilor de consilii judeţene