SBU a descoperit un turnător al ruşilor chiar în interiorul departamentului său din Harkov

SBU a descoperit un turnător al ruşilor chiar în interiorul departamentului său din Harkov
Sursa Foto: Freepik

Serviciul Ucrainean de Securitate (SBU) a descoperit un informator al spionajului rusesc chiar la vârful departamentului său din Harkov, potrivit purtătorului de cuvânt al structurii, Artem Dekhtiarenko

Spionul fusese angajat în cadrul Serviciului Ucrainean de Securitate (SBU) după 24 februarie – dată la care Rusia a început o nouă agresiune militară împotriva Ucrainei.

Spiona de la departamentul Antitero

Locul său de muncă de unde transmitea informaţii inamicului se afla în cadrul Departamentului de Luptă Antiteroristă al Serviciului Ucrainean de Securitate (SBU) din regiunea Harkov.

Înainte de a se angaja în cadrul Serviciului Ucrainean de Securitate (SBU), persoana a fost funcționar al Consiliului General din Harkov.

Trădătorul transmitea informaţii care ajutau armata de ocupaţie să îi ucidă colegii

Conform unei investigații interne demarate la începutul lunii martie, bărbatul ar fi fost fost recrutat de FSB – Serviciul Federal de Securitate la Federaţiei Ruse.

Având acces la informații, acesta oferea date de contact ale unor angajați ai SBU sau despre locul în care se deplasau Forțe Armate Ucrainene, locațiile punctelor de control și tehnică militară, precum și date pe care le introducea zilnic în sistemul informatic al SBU.

Pe baza informațiilor primite, trupele rusești au planificat sabotaje și atacuri masive cu artilerie și rachete asupra unor importante obiective din orașul Harkov.

În schimbul trădării, spionajul rusesc i-a oferit spionului garanții de securitate pentru el și familia sa în cazul în care Federația Rusă ar fi reuşit să cucerească regiunea.

Urmăriți B1TV.ro și pe