SCANDAL puternic în SUA. Trump i-ar fi cerut fostului șef al FBI să închidă o anchetă delicată: „Sper că poți să renunți la asta. E băiat bun…”

SCANDAL puternic în SUA. Trump i-ar fi cerut fostului șef al FBI să închidă o anchetă delicată: „Sper că poți să renunți la asta. E băiat bun...”

Președintele american Donald Trump i-a cerut directorului FBI, James Comey să încheie o anchetă asupra unui membru important al administrației prezidențiale a Statelor Unite, Michael Flynn, a scris New York Times.

Conform articolului de presă citat, Donald Trump i-a transmis lui James Comey speranța sa că directorul FBI va renunța la investigația asupra lui Michael Flynn, fiindcă „este băiat bun”. New York Times precizează că nota aparține de documentația prin care Comey încerca să consemneze tentativele incorecte ale președintelui de a influența o investigație în curs.

Casa Albă a dat un comunicat prin care a dezmințit afirmațiile publicației, declarând că nu reprezintă „o redare corectă sau precisă a conversației” lui Trump cu Comey și că Donald Trump nu a încercat să încheie nicio investigație. Consilierul pentru securitate a demisionat pe 13 februarie, după ce s-a aflat că s-a întâlnit cu ambasadorul rus la Washington, Serghei Kisliak, iar ulterior l-a indus în eroare pe vicepreşedintele Mike Pence cu privire la discuţiile purtate.