Scandal sexual la Crucea Roşie. ”Acest comportament e o trădare!”

Scandal sexual la Crucea Roşie. ”Acest comportament e o trădare!”
Foto: slideplayer.com

Crucea Roşie Internațional se alătură marilor organizaţii umanitare ale lumii care se confruntă cu scandaluri sexuale.

Yves Daccord, directorul Comitetului Internaţional al Crucii Roşii,a anunțat că 21 de angajați au demisionat sau au fost dați afară din 2015 și până în prezent pentru că au apelat la servicii sexuale plătite. Altor doi angajați nu li s-au mai prelungit contractele, fiind suspectaţi de comportament sexual inadecvat.

”Sunt profund îndurerat să fac un astfel de anunț. Acest comportament reprezintă o trădare față de oamenii și comunitățile pe care ar trebui să le ajutăm”, a declarat Yves Daccord, citat de time.com.

Acesta a mai precizat că numărul cazurilor de comportament inadecvat ar putea fi mult mai mare, dat fiind că organizația este puternic descentralizată, având mai bine de 17.000 de oameni care lucrează în toată lumea.

„Este extrem de important că tăcerea din jurul acestor chestiuni a fost spartă. Întregul sector umanitar se află într-un moment de cotitură al istoriei sale. Trebuie să rămânem umili, să ascultăm cu atenţie comunităţile şi angajaţii şi să recunoaştem că trebuie făcută o schimbare de cultură în instituţia noastră”, a adăugat el.

Apelul vine după un amplu scandal care afectează organizaţia britanică Oxfam şi care include fapte de prostituţie în Haiti.

„Medici Fără Frontiere” a identificat anul trecut 24 de angajaţi vinovaţi de violenţe sexuale, iar directorul adjunct al UNICEF a fost concediat pentru comportament deplasat.

Urmăriți B1TV.ro și pe