Scene LGBT de sex la Acropole, de față cu turiștii. Val de revoltă în Grecia (VIDEO)

Scene LGBT de sex la Acropole, de față cu turiștii. Val de revoltă în Grecia (VIDEO)

Activismul LGBT+ a trecut la următorul nivel. Doi bărbați, homosexuali, au făcut sex în plină zi, de față cu toți turiștii, la Acropole, din Grecia. Videoclipul indecent a fost trimis către Poliție. Subiectul a stârnit un val de revoltă în societate, informează NDTV.

De asemenea, Ministerul Culturii a deschis o anchetă, după ce înregistrarea cu bărbații gay a cauzat prejudicii de imagine Greciei.

Scenele revoltătoare apar și într-un film de 36 de minute, „Xeparthenon”, prezentat pentru prima dată la Universitatea Aristotel din Salonic la jumătatea lunii decembrie, dar care a intrat în atenția autorităților la începutul lunii ianuarie.

La un moment dat, în video se pot observa doi reprezentanți ai comunității „curcubeu”, cu fețele acoperite, care întrețin raporturi intime la situl arheologic Acropole, în timp ce acesta este deschis publicului și de jur împrejur e plin de turiști.

Ministerul Culturii din Grecia se dezice de extremiștii LGBT+

Videoclipul este însoțit de o declarație a realizatorilor emisă pe 23 decembrie în care Partenonul este caracterizat ca fiind un simbol al naționalismului și purtător de mesaje heteronormale.

Ministerul Culturii a declarat că nu și-a dat acordul pentru realizarea unui astfel de film.

„Situl arheologic de la Acropole nu este potrivit pentru niciun fel de activism sau alte activități care să ofenseze și să manifeste lipsă de respect pentru monument”, a fost declarația reprezentanților Ministerului.

Realizatorii filmului au precizat că cei doi bărbați gay sunt niște activiști LGBT+, care nu au ales Acropole întâmplător. Astfel, decizia a fost strategică:

„Ne vom trăi dragostea și sexualitatea așa cum ne dorim și vom apăra existența în public… Alegerea Partenonului nu este întâmplătoare. Funcționează pentru mulți ca simbol al naționalismului, comerțului, culturii de masă și puritanismului”.

Rușine națională

Spyros Bibilas, președintele Asociației Actorilor Greci, s-a declarat jenat de imaginile de la Acropole.

„Nimeni nu poate folosi Stânca Sacră a Acropolei pentru așa-zise acțiuni activiste și acte revoluționare, care de fapt sunt atât stupide, cât și imorale (…)

Nu poți face ce vrei în numele activismului. De fapt, nu consider că acest lucru este activism… Ca grec, îmi este rușine”, a declarat oficialul, la Antenna TV.

Manifestațiile pro-LGBT+ au devenit din ce în ce mai dese în spațiul public, în ultimii ani, la nivel internațional, sub diverse forme – proteste, marșuri pașnice, episoade violente și vulgare, mesaje directe sau subliminale prin intermediul muzicii, filmului și a publicității.

Comunitatea LGBT+ a primit cea mai mare susținere în ultimul deceniu din partea președinților americani Joe Biden și Barack Obama.