Scheletul unui om al peşterilor homosexual, descoperit după 5.000 de ani

Scheletul unui om al peşterilor homosexual, descoperit după 5.000 de ani
La 5.000 de ani de la moartea sa, scheletul unui om al peşterilor homosexual, a ieşit la lumină. Potrivit arheologilor, felul în care a fost îngropat bărbatul, indică faptul că el avea o orientare sexuală...

La 5.000 de ani de la moartea sa, scheletul unui om al peşterilor homosexual, a ieşit la lumină. Potrivit arheologilor, felul în care a fost îngropat bărbatul, indică faptul că el avea o orientare sexuală diferită.

Scheletul bărbatului, care a trăit în Epoca de Piatră, a fost găsit în timpul unor săpături din Cehia, şi se presupune că datează din perioada 2900-2500 î.Hr., scrie Daily Mail.

În acea perioadă, bărbaţii erau îngropaţi, conform tradiţiei, pe partea dreaptă, cu capul spre vest, iar femeile pe partea stângă, cu faţa spre est.

În cazul de faţă, omul era aşezat pe partea stângă, cu faţa spre est, asemenea femeilor. Un alt indiciu care duce spre ideea de homosexualitate, îl reprezintă faptul că bărbaţii erau îngropaţi cu arme în jurul lor, hamuri, precum şi câteva porţii de mâncare şi băutură pentru a-i acompania pe lumea cealaltă.

Femeile erau îngropate cu coliere, făcute din dinţi, animale şi cercei de cupru, precum şi vase de gătit, sau un vas în formă de ou, lângă picioare.

Omul peşterilor homosexual a fost îngropat alături de vase de gătit, şi fără arme.

Arheologii nu cred că este o greşeală sau o coincidenţă, având în vedere importanţa acordată înmormântărilor din acea perioadă.

“Ştim din istorie şi din arheologie că oamenii din acea perioadă luau înmormântările în serios, deci nu există posibilitatea ca această poziţionare să fie greşită. De departe, suntem convinşi că acest bărbat avea o orientare sexuală diferită, homosexual sau travestit”, a spus conducătoarea  proiectului, Kamila Remisova Vesinova.

Un vas oval, în formă de ou, asociat de obicei cu înmormântările de femei, a fost de asemenea găsit la picioarele scheletului.