Scholz: Germania va avea cea mai mare armată convențională din Europa

Scholz: Germania va avea cea mai mare armată convențională din Europa
Cancelarul german Olaf Scholz a participat la o petrecere unde s-a consumat "drogul violului"

Alături de Statele Unite, Germania are „cu siguranță cea mai mare contribuție” la NATO, a declarat cancelarul german Olaf Scholz într-un interviu acordat postului de televiziune ARD, anunță Reuters.

Germania este țara care investește cel mai mult în apărare

La finalul summit-ului G7, Scholz a declarat că Germania este în curs de a construi „cea mai mare armată convențională din cadrul NATO în Europa”.

La câteva zile după ce a început războiul din Ucraina, Olaf Scholz a anunțat că există un fond de 100 de miliarde de euro care va fi folosit pentru a consolida apărarea militară a Germaniei și pentru a compensa decenii de subfinanțare cronică.

Foto: Hepta/Abaca Press / AA/ABACA.

De asemenea, el a promis că va îndeplini obiectivul NATO de a cheltui 2% din PIB pentru apărare, răspunzând astfel criticilor de ani de zile ale aliaților apropiați, care au afirmat că Berlinul nu contribuie suficient la alianță.”Vom cheltui în medie aproximativ 70-80 de miliarde de euro pe an pentru apărare în următorii ani”, a spus el, ceea ce înseamnă că „Germania este țara care investește cel mai mult în acest sens”.

După Cel de-al doilea Război Mondial, Germania a încercat să nu exagereze cu dimensiunea armatei

Anunțul făcut de Scholz în februarie a fost văzut ca o schimbare majoră de politică, răsturnând abordarea tradițional prudentă a Germaniei în materie de apărare, ca urmare a vinovăției sale postbelice.

De la sfârșitul Războiului Rece, Germania și-a redus în mod constant dimensiunea armatei, de la aproximativ 500.000 de oameni în momentul reunificării din 1990 la doar 200.000 de oameni.

Aliații NATO se reunesc începând de marți la Madrid pentru un summit, unde se așteaptă ca Statele Unite să anunțe noi desfășurări militare pe termen lung în Europa.

Urmăriți B1TV.ro și pe