Scrisoarea emoționantă pe care Boris Johnson a transmis-o copiilor din Ucraina: „Nu îmi pot imagina cât de dificil este acest an pentru voi”

Scrisoarea emoționantă pe care Boris Johnson a transmis-o copiilor din Ucraina: Nu îmi pot imagina cât de dificil este acest an pentru voi
Foto: Hepta/DPA Images / Liam Mcburney.

Premierul britanic a venit cu un mesaj emoționant pe care l-a adresat copiilor din Ucraina. Politicianul spunând că e „foarte trist” să  observe că nu se mai găsesc copii și adolescenți pe străzile din Kiev, notează CBN.

Copiii din Ucraina, sprijiniți de premierul britanic

„Când președintele dumneavoastră mi-a arătat Kievul luna trecută, absența copiilor și a tinerilor pe străzi și parcuri m-a întristat foarte mult. După invazie, mulți dintre voi ați fost forțați să plecați.

Ați lăsat în urmă familie, prieteni, animale de companie, jucării și tot ceea ce este familiar, căutând refugiu în stații de metrou, orașe îndepărtate și chiar în alte țări. Nu îmi pot imagina cât de dificil este acest an pentru voi”, a scris Boris Johnson.

Premierul britanic Boris Johnson a efectuat, în luna aprilie, o vizită la Kiev, unde s-a întâlnit cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Cei doi oficiali au discutat despre sprijinul pe termen lung al Marii Britanii pentru Ucraina, iar prim-ministrul Marii Britanii a prezentat un nou pachet de ajutor financiar și militar.

Boris Johnson a vizitat capitala Ucrainei

O fotografie de la întâlnirea dintre Boris Johnson și Volodimir Zelenski a fost publicată pe Twitter de Ambasada Ucrainei la Londra, imaginea fiind însoțită de mesajul: „Surpriză”.

Autoritățile ruse au răspuns la sancțiunile impuse de occident cu interdicții. În acest context, ministrul de Externe al Rusiei a anunțat că premierul Boris Johnson şi alţi membri ai guvernului britanic nu mai au voie să intre pe teritoriul rusesc.

Lista diplomaților cu interdicție o cuprinde și pe Liz Truss secretarul de externe, pe secretarul apărării Ben Wallace şi alți 10 politicieni şi membri ai guvernului britanic, relatează Reuters.

Urmăriți B1TV.ro și pe