Scurgere de gaz toxic în portul Aqaba din Iordania: 10 morți și sute de răniți

Scurgere de gaz toxic în portul Aqaba din Iordania: 10 morți și sute de răniți

Zece persoane au fost ucise și alte peste 251 au fost rănite de o scurgere de gaz toxic în portul iordanian Aqaba de la Marea Roșie.

Se crede că în container-ul distrus ar fi fost clor

Un container de depozitare a produselor chimice a căzut în timp ce era transportat, urmare a unei defecțiuni a macaralei, a declarat Direcția de Securitate Publică (PSD) pentru presa de stat.
Imaginile video arată cum macaraua a ridicat containerul dintr-un camion și apoi l-a lăsat să cadă pe o navă acostată. Nava și portul sunt înghițite apoi de un nor de gaz galben iar oamenii au încercat să fugă pentru a se pune în siguranță.

Substanța chimică care se afla în interiorul containerului nu a fost încă identificată deși rapoarte neconfirmate au citat oficiali portuari care au spus că este vorba de clor. Presa de stat a declarat că aproape 200 de persoane sunt tratate la spitalele locale pentru expunerea la substanță, în timp ce alte câteva persoane rănite au fost externate.

Autoritățile au îndemnat locuitorii din orașul Aqaba, care se află la aproximativ 16 km (10 mile) spre nord, să rămână în casă și să închidă ferestrele și ușile. Plaja sudică din Aqaba, care se află la doar 7 km de port și este populară printre turiști, a fost evacuată ca măsură de precauție, a relatat agenția de presă AFP.

Urmăriți B1TV.ro și pe