Se cere interzicerea căsătoriilor gay în Rep. Moldova. Constituția ar urma să fie modificată

Se cere interzicerea căsătoriilor gay în Rep. Moldova. Constituția ar urma să fie modificată
Foto: Hepta.ro / Sputnik / Ruslan Shalapuda

Republica Moldova pregătește propria variantă a „Referendumului pentru Familie”. Socialiștii lui Igor Dodon propun ca în statul de peste Prut să se pronunțe ferm interdicția căsătoriilor între persoanele de același sex, informează RFI.

Vasile Bolea, deputat socialist, a declarat în cadrul unei conferințe de presă intenția de a trece explicit, în afara legii căsătoriile între homosexuali.

„Sunt forțe care atentează la valoarea familiei tradiționale din Moldova. Noi propunem modificarea articolului 48 din Constituție și adăugarea noilor prevederi și anume: interzicerea căsătoriilor între persoanele de același sex, părinții copilului să fie tata de sex masculin, iar mama, de sex feminin”, a declarat deputatul Vasile Bolea

Modificări în Constituția Republicii Moldova

Socialiștii propun introducerea unor modificări în Constituție.

„Constituția Republicii Moldova consfințește că familia este întemeiată în baza relației dintre bărbat și femeie. În același timp, propunem completarea articolului 48 din Constituție cu următoarele prevederi: statul interzice înregistrarea căsătoriilor între persoane de același sex, iar părinții copiilor sunt tatăl și mama. Astfel de dispoziții, au fost incluse în constituțiile naționale ale unor țări precum România, Ungaria, Polonia, Federația Rusă”, a spus deputatul PSRM.

55% dintre cetățenii Republicii Moldova sunt împotriva oficializării căsătoriilor homosexuale, în timp ce doar 7% sunt de partea LGBT. 37% dintre moldoveni sunt indiferenți cu privire la acest subiect, arată unstudiu GENDERDOC-M.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
18:56 - Localitatea din România în care poți cumpăra un apartament cu două camere cu doar 6.000 de euro (FOTO)
18:37 - În loc să primească 100 de dolari, a primit 10,4 milioane și i-a cheltuit după bunul plac. Femeia riscă acum zeci de ani de închisoare
18:32 - Poliţiştii ieşeni caută patru tineri care au plecat de la domiciliu și nu au mai revenit. Dacă i-ați văzut, sunați la 112! (FOTO)
18:28 - Localitate din România unde un apartament cu două camere poate fi cumpărat cu 6000 euro…mobilat. Te-ai muta acolo?
18:13 - DIICOT renunță la urmărirea penală față de o redacție căreia îi blocase activitatea și recunoaște că publicarea unui articol a dus la arestarea unui agresor
18:11 - Dana Dărăban, ACUE: Românii riscă să primească facturile la gaze și curent cu întârziere
18:01 - UE va legifera centralizarea informațiilor referitoare la sănătatea cetățenilor, politici de gestionarea a epidemiilor dar și procedurile de achiziție a medicamentelor în statele membre
17:50 - Marius Pașcan îi critică dur pe liberalii Virgil Popescu și Nicolae Ciucă: A ajuns un măscărici acest ministru. E un demagog sadea / Prăbușirea Armatei în sondaje are legătură și cu generalul din fruntea Guvernului (VIDEO)
17:48 - Directorul CIA susține că Putin nu va ezita să apeleze la arsenalul militar nuclear: „Poate fi destul de periculos și nesăbuit”
17:24 - Edi Iordănescu, scrisoare către fanii naționalei după campania dezolantă din Liga Națiunilor: „Fotbaliștii noștri sunt în pragul în care randamentul lor trebuie să atingă nivelul maxim”