Secretarul de Stat american John Kerry și Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov au discutat la ONU despre o posibilă tranziție a puterii în Siria

Secretarul de Stat american John Kerry și Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov au discutat la ONU despre o posibilă tranziție a puterii în Siria
Foto: theiranproject.com

Secretarul de Stat american John Kerry și Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov au discutat la New York despre o posibilă tranziție de putere în Siria, stat devastat de război, informează Reuters. Totodată, cei doi lideri au discutat despre implicarea Rusiei în acest stat și despre căile ce pot fi găsite în vederea evitării producerii unor incidente.

„A fost un schimb de opinii foarte aprofundat despre implicaţiile atât militare, cât politice, ale angajării sporite a Rusiei în Siria. Au discutat nu doar despre dezescaladarea conflictului ci, în măsura în care este posibil, despre o revenire la negocierea unei căi de înaintare către o tranziţie politică. Ei au discutat despre diverse modalităţi de a analiza acest lucru”, a declarat pentru presă, sub protecţia anonimatului, un oficial american de rang înalt, care a adăugat că întâlnirea a avut scopul să o pregătească pe cea de luni între preşedinţii american şi rus.

Rusia părea că a preluat inițiativa de a pune capăt conflictului din Siria, în timp ce Statele Unite încearcă să elaboreze o nouă strategie care să aibă același scop. în paralel, Franţa şi-a trimis avioanele să bombardeze ţinte ale grupării Statul Islamic.

„Suntem îngrijoraţi cu privire la felul în care vom avansa”, a declarat Kerry pentru presă. Potrivit unor oficiali americani, el lucrează la o nouă inițativă politică, dar care să includă și Rusia și alte stete importante din Orientul Mijlociu.

Pe de altă parte, președintele rus a luat în derâdere eforturile americanilor de a pune capăt războiului din Siria. Putin a declarat că Moscova, care a trimis luna aceasta tancuri şi avioane de război la o bază militară rusă din Siria, încearcă la rândul ei să creeze un „cadru coordonat” pentru soluţionarea conflictului.

Totodată, liderul de la Kremlin a calificat susținerea pe care americanii o acordă forțelor rebele din Siria ca fiind ilegală și ineficientă și a apreciat că este decesar ca regimul de la Damasc să fie inclus într-un efort internaţional în lupta împotriva Statului Islamic.

Ultima oră
22:56 - Garda Forestieră Suceava susține că nu a identificat nereguli sau tăieri ilegale de arbori pe fondul forestier unde au fost agresați un activist și doi jurnaliști
22:47 - EXCLUSIV // City Insurance intră în faliment. Ce se întâmplă cu șoferii care au polițe de asigurare RCA
22:30 - Anda Adam s-a logodit: „Inelul e în seif, că e prea scump”. Cine e bărbatul care a cerut-o în căsătorie
22:11 - Valeriu Gheorghiță, convins că redeschiderea școlilor va duce la creșterea numărului de cazuri COVID în rândul copiilor: Proporțional, vor fi mai mulți și la ATI (VIDEO)
21:46 - Ce părere are Gică Hagi despre nunta Simonei Halep și a lui Toni Iuruc
21:45 - Valeriu Gheorghiță: La 15 octombrie am putea să depășim 17.000 de infectări pe zi, media la o săptămână. Asta înseamnă vârfuri de 20.000 de cazuri COVID pe zi (VIDEO)
21:28 - Alina Gorghiu și-a șters postarea în care condamna atacul mafiei pădurilor asupra activiștilor de mediu: „Ce se poate înțelege din asta? Gheorghe Flutur e în #echipacâștigătoare”
21:26 - Valeriu Gheorghiță: „Nu putem să neglijăm implementarea unor măsuri pentru că sunt nepopulare”
21:01 - Reprezentanța Comisiei Europene în România, reacție la cazul jurnaliștilor bătuți în Suceava, fieful lui Gheorghe Flutur, când documentau despre mafia pădurilor: Autoritățile să protejeze libertatea presei!
20:49 - Florin Cîțu răspunde contestatarilor: „Oricine spune că ar trebui să cadă acest guvern este o persoană iresponsabilă” (VIDEO)