Secretarul general al ONU susține că lumea se îndreaptă „cu ochii larg deschişi” spre „un război mai extins”

Secretarul general al ONU susține că lumea se îndreaptă „cu ochii larg deschişi” spre „un război mai extins”
Sursa Foto: Hepta.ro / Abaca Press / AA/ABACA

Secretarul general al Națiunilor Unite, Antonio Guterres, a transmis luni în faţa Adunării Generale a ONU, că pe măsură ce „riscurile de escaladare” în Ucraina cresc, lumea se îndreaptă „cu ochii larg deschişi” către „un război mai extins”, relatează AFP, citată de Agerpres.

Șeful ONU: Lumea se îndreaptă „cu ochii larg deschişi” spre „un război mai extins”

Antonio Guterres a susținut luni, 6 februarie, în faţa Adunării Generale a ONU că „am început anul 2023 cu o convergenţă de provocări nemaivăzute în timpul vieții noastre”.

Mai mult decât atât, grupul de oameni de ştiinţă care gestionează ceasul Apocalipsei a estimat de curând că omenirea nu a fost niciodată atât de aproape de sfârşitul lumii, aflat acum la 90 de secunde înainte de „miezul nopţii”, a amintit el, considerând aceasta un semnal de alarmă.

„Trebuie să ne trezim şi să ne apucăm de treabă. Perspectivele de pace continuă să se diminueze. Riscurile unei escalade şi ale unui carnagiu continuă să crească”, a avertizat Antonio Guterres.

„Mi-e teamă ca lumea să nu se îndrepte ca un somnambul spre un război mai extins, dar mi-e teamă că, de fapt, o face cu ochii larg deschişi”, a conchis acesta.

Urmăriți B1TV.ro și pe