Șeful poliției ungare: Punerea la dispoziție de autobuze către Austria a fost o inițiativă unică și nu vor mai exista vehicule pentru a-i transporta pe refugiații care merg pe șosea

Șeful poliției ungare: Punerea la dispoziție de autobuze către Austria a fost o inițiativă unică și nu vor mai exista vehicule pentru a-i transporta pe refugiații care merg pe șosea
Foto: nypost.com

Ungaria nu va mai închiria autobuze pentru a transfera imigranți la frontiera cu Austria, a anunțat sâmbătă șeful poliției maghiare, Karoly Papp, care a sublinat că transportarea miilor de imigranți, în noaptea de vineri spre sâmbătă, a fost ”o inițiativă unică”, informează AFP.

”Punerea la dispoziție de autobuze către Austria a fost o inițiativă unică și nu vor mai exista vehicule pentru a-i transporta pe refugiații care merg pe șosea” spre Viena, a declarat Papp într-o conferință de presă.

Mii de imigranți au fost transportați, în cursul nopții de vineri spre sâmbătă, la granița cu Austria.

La începutul după-amiezii, circa 6.500 de imigranți trecuseră deja frontiera.

Austria i-a autorizat să pătrundă pe teritoriul său și a închiriat autobuze și trenuri pentru a-i transporta la Viena, Salzburg și în Germania.

Autoritățile ungare au hotărât să transporte imigranții cu autobuze către granița cu Austria,  În contextul în care aproximativ 1.200 de imigranți au pornit vineri pe jos către frontieră cu
Austria, după ce fuseseră blocați timp de mai multe zile în Gara Keleti din Budapesta.

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)