SEMNUL DIVIN care arată că ERDOGAN ar putea fi noul HITLER: Asemănări între incendierea Reichstagului din 1933 și tentativa de lovitură de stat din Turcia

SEMNUL DIVIN care arată că ERDOGAN ar putea fi noul HITLER: Asemănări între incendierea Reichstagului din 1933 și tentativa de lovitură de stat din Turcia

Președintele Turciei Recep Tayyip Erdogan și stilul său de a conduce a fost deseori comparat cu regimul nazist al lui Adolf Hitler. De altfel, șeful statului turc a și oferit în trecut drept exemplu de sistem prezidențial eficient acest regim dictatorial al lui Hitler, în cadrul unei declarații făcute la debutul anului 2016.

Întrebat dacă este posibilă instituirea unui sistem prezidenţial prin menţinerea structurii unitare a statului, preşedintele turc a răspuns la momentul respectiv: "Există deja astfel de exemple în lume. Putem observa acest lucru dacă privim la Germania lui Hitler". (Detalii AICI)

În haosul celor mai recente evenimente, dacă ar fi să luăm în calcul tentativa de lovitură de stat de la Ankara și măsurile luate de oamenii lui Erdogan după eșecul acestui puci, un detaliu interesant iese la iveală.

În noaptea zilei de 27 februarie 1933, Reichstagul din Berlin, simbolul democrației germane, lua foc. Clădirea a ars din temelii înainte ca pompierii să poată interveni. În contextul în care Partidul Nazist era cea mai mare formațiune politică din Reichstag, acela a fost momentul în care Adolf Hitler a ieșit în față și a declarat că acest incendiu al Parlamentului din Germania nu reprezintă decât un semn de la Dumnezeu și că focul a fost declanșat de comuniști, potrivit historia.ro.

"Este un semn de la Dumnezeu! Dacă acest foc – aşa cum cred – se dovedeşe a fi lucrarea comuniştilor, atunci nimic nu ne va putea opri să zdrobim acest parazit criminal cu un pumn de fier", spunea Adolf Hitler la momentul respectiv. Ulterior, el s-a folosit de acest lucru pentru a-i epura pe toţi cei care se împotriveau idealurilor sale şi a prelua puterea în forţă.

La mai mult de 80 de ani distanță, în noaptea de 15 spre 16 iulie a anului 2016, în Turcia a avut loc o tentativă de lovitură de stat. În ciuda faptului că autorii puciului au fost numeroși, iar balanța părea să încline în favoarea lor la un moment dat, susținătorii lui Erdogan au reușit să stingă această acțiune. (Detalii AICI)

În cadrul acestei tentative de lovitură de stat, Parlamentul Turciei a fost atacat pe cale aeriană dintr-un avion controlat de rebeli. După ce puciul a fost înăbușit, președintele turc Erdogan, ajuns vineri seară la Aeroportul Internațional din Istanbul, a declarat că "această lovitură de stat nu reprezintă decât un dar de la Allah, deoarece va reprezenta un motiv pentru a curăța armata".

Ultima oră
20:43 - Olimpiu Moruțan ar fi ajuns la un acord de principiu cu Galatasaray. Ce spune Gigi Becali despre transfer: „Eu am cerut 10 milioane”
20:25 - PMP: Miniștrii USR nu au dreptul să închidă subiectul CFR. Dorim clarificarea situației de la CFR, care pare a avea conotații penale, și solicităm demiterea celor responsabili de haosul creat pe calea ferată
20:01 - Horoscop 360 de grade cu Alina Bădic, săptămâna 1 – 7 august 2021. Putem începe lucruri de mare anvergură pentru noi și putem elimina tot ceea ce ne deranjează în mod agresiv (VIDEO)
19:10 - Alexandru Rafila îndeamnă la vaccinare: O să avem un val 4 în septembrie-octombrie. Dacă se îmbolnăvesc persoane vulnerabile, situația va pune la încercare sistemul de sănătate (VIDEO)
18:43 - Alexandru Rafila: Dacă nu se schimbă nimic în campania de vaccinare, nu există mari speranțe. Ajutăm cu toții, dar mi se pare puțin deplasat să spui ca prim-ministru că nu știi ce să faci (VIDEO)
18:17 - Peste 5 milioane de persoane vaccinate cu cel puțin o doză în România. CNCAV: Vaccinarea, cea mai la îndemână soluție împotriva COVID-19
17:32 - Belinda Bencic din Elveția a câștigat medalia de aur la tenis feminin, la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020
17:03 - Ludovic Orban, despre alegerile din PNL: Cine are covingerea că poate câștiga nu clamează victoria de dimineață până seara. Victoria se va obține pe 25 septembrie
16:45 - Florin Cîțu, către liberalii tulceni: Ați scos din Parlamentul României un om care făcea mult rău, un senator din Tulcea. Ați salvat România de un spion rus
16:23 - Salvamont România aniversează 52 de ani de activitate cu o nouă versiune a aplicației sale de mobil. Sabin Cornoiu: Este mai intuitivă și mai ușor de folosit