Senatorii americani intensifică presiunea asupra lui Biden pentru a recunoaște Rusia ca stat sponsor al terorismului

Senatorii americani intensifică presiunea asupra lui Biden pentru a recunoaște Rusia ca stat sponsor al terorismului
Foto: Hepta/Abaca Press / Oliver Contreras.

Senatorii americani Lindsey Graham (republican) și Richard Blumenthal (democrat) au cerut administrației Joe Biden să recunoască Kremlinul ca sponsor al terorismului ca răspuns la invazia Rusiei în Ucraina.

Biden, presat de senatorii americani

Senatorii au subliniat faptul  că vor face presiuni asupra Congresul să ia această decizie „indiferent dacă președintele Joe Biden o susține sau nu”.

Ei au remarcat că recunoașterea Rusiei ca stat sponsor al terorismului ar trebui să fie realizată de către președinte sau de către Congres. Ambii senatori susțin ca Biden ar trebui să intensifice presiunea asupra lui Vladimir Putin și să continue să ajute Ucraina pe fondul conflictului.

„Sper ca președintele va decide să ia această poziție în mod voluntar și să nu o retragă”, a spus Blumenthal.

Lindsey Graham a îndemnat administrația Biden să colaboreze cu Congresul pentru a recunoaște Rusia ca stat sponsor al terorismului.

„Mi-ar plăcea să lucrez cu administrația Biden. Dar indiferent dacă avem sau nu nevoie de legislație pentru a face acest lucru, suntem gata să o facem. Îndemn administrația să acționeze acum”, a spus Graham.

China urmărește ce face SUA în Ucraina

Ambii senatori au susținut, de asemenea, vizita președintelui Camerei Nancy Pelosi în Taiwan și au legat sprijinul SUA pentru insulă de impactul ajutorului SUA acordat Ucrainei pentru a lupta împotriva invaziei ruse.

„China urmărește ce facem în Ucraina, luând în considerare posibile acțiuni în Taiwanul vecin”, a spus Blumenthal.

„Trebuia să meargă, mă bucur că a plecat. Dacă nu mergea, care ar fi semnalul către iranieni și ruși?”, a adăugat Graham.

Pe data de 3 mai, Rada Supremă a Ucrainei s-a adresat Congresului SUA cu o cerere de recunoaștere a Rusiei ca stat sponsor al terorismului. Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, și ministrul de externe Dmitri Kuleba fac în mod regulat același apel către comunitatea mondială.

Urmăriți B1TV.ro și pe