Serghei Lavrov: „Ce dacă Zelenski e evreu? Și Hitler avea sânge evreiesc. Cei mai mari antisemiți sunt evrei” / Reacția dură a Israelului

Serghei Lavrov: „Ce dacă Zelenski e evreu? Și Hitler avea sânge evreiesc. Cei mai mari antisemiți sunt evrei” / Reacția dură a Israelului
În imagine: Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe. Sursă foto: Hepta - Ramil Sitdikov

Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, a declarat duminică, pentru un post italian de televiziune, că faptul că președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, e evreu nu contrazice afirmațiile Moscovei că scopul invaziei e „denazificarea” țării. Lavrov a mai spus că mulți antisemiți sunt evrei. Yair Lapid, ministrul israelian de Externe, a reacționat, spunând că afirmațiile lui Lavrov sunt de neiertat și scandaloase.

Ce spune Lavrov despre evrei și antisemitism

Întrebat cum poate Vladimir Putin să jusifice invazia în Ucrina invocând „denazificarea” țării când țara e condusă chiar de un evreu – Volodimir Zeleneski, Serghei Lavrov a răspuns: „Și ce dacă Zelenski e evreu? Asta nu anulează elementele naziste din Ucraina. Cred că și Hitler avea sânge evreiesc”.

„Unii dintre cei mai mari antisemiți sunt evrei”, a mai spus Lavrov la postul TV Zona Bianca, citat de Times of Israel.

Reacții din Israel după afirmațiile lui Lavrov despre evrei

Israelul a reacționat rapid prin Yair Lapid, ministrul de Externe, care a condamnat declarațiile ministrului rus ca fiind „de neiertat, scandaloase și o greșeală istorică”.

Lapid a mai afirmat că țara sa așteaptă scuze și că ambasadorul rus va fi convocat la Ministerul israelian de Externe, scrie Haaretz.

Dani Dayan, diectorul muzeului israelian al Holocaustului Yad Vashem, a reacționat și el, spunând că afirmațiile lui Lavrb sunt „false, iluzorii, periculoase și demne de toată condamnarea”.

Urmăriți B1TV.ro și pe