Serghei Lavrov roagă „prietenii africani” să ceară Occidentului anularea sancțiunilor impuse Rusiei

Serghei Lavrov roagă „prietenii africani” să ceară Occidentului anularea sancțiunilor impuse Rusiei
Lavrov, despre britanicii și marocanul condamnați la moarte. Sursă foto: Hepta - Abaca Press / AA/ABACA

Serghei Lavrov, șeful diplomației de la Moscova le cere „prietenilor africani” să solicite Occidentului anularea sancțiunilor împotriva Rusiei, pe motiv că acestea afectează liniile internaționale de transport și logistică, se arată în publicația de opoziție rbc.

„Rugăm prietenii noștri, Uniunea Africană, să ceară anularea sanțiunilor”

Ministrul afacerilor externe de la Kremlin a lăudat țările din Africa pentru „poziția obiectivă” în legătură cu ceea ce se întâmplă în Ucraina declarând că: „Rugăm prietenii noștri, Uniunea Africană, să ceară și să ceară insistent de la Occident, anularea sancțiunilor ilegale și unilaterale care aruncă în aer comerțul internațional, atât de necesar, afectând iremediabil infrastructura logistică de transport”, a declarat ministrul. De asemenea, acesta a mai declarat: „ Rusia își îndeplinește cu bun simț obligațiile internaționale care privesc contractele și, mai ales, cele legate de exportul bunurilor de consum și alte produse extrem de necesare Africii”.

Lavrov a promis că Federația Rusă va susține în continuare țările din Africa

Șeful diplomației de la Moscova a promis că Federația Rusă va susține în continuare țările din Africa și va milita pentru dezvoltarea colaborării „fructuoase” și speră că în viitorul apropiat vor reuși să contureze un format pentru summit-ul Africa-Rusia.

În ultimul timp, tot mai mulți experți au anunțat despre iminența unei crize alimentare la nivel global, pe fondul blocării de către armata din Rusia a porturilor din Ucraina.

 În ceea ce privește exportul de cereale, Kievul este unul dintre liderii mondiali. Astfel că,  14% din produsul mondial de porumb provine din  Ucraina. De la începutul războiului, guvernul de la Kiev a ajuns în imposibilitatea de a mai exporta cereale, iar toate porturile ucrainene sunt blocate, atât de la Marea Azov, cât și de la Marea Neagră, conform Digi24.ro.

Urmăriți B1TV.ro și pe