Sierra Leone: O adolescentă de 16 ani a murit în provincia Bombali din cauza virusului Ebola

Sierra Leone: O adolescentă de 16 ani a murit în provincia Bombali din cauza virusului Ebola
Foto: bbc.com

Un nou deces cauzat de Ebola a fost înregistrat în Sierra Leone, într-o provincie în care nu se mai semnalase niciun caz de aproape șase luni. Ultimul caz din această provincie limitrofă cu Guineea se înregistrase cu 169 de zile în urmă, potrivit statisticilor oficiale.

Victima este o adolescentă de 16 ani care a murit în centrul International Medical Corps, la Makeni (centru-nord), în provincia Bombali, scrie Agerpres.

Sierra Leone, Guineea și Liberia, trei țări vecine din vestul Africii, concentrează 99% dintre victimele epidemiei de Ebola care face ravagii din decembrie 2013 în această parte a continentului.

Pornită din sudul Guineei, aceasta este cea mai gravă epidemie de la identificarea virusului în Africa Centrală în 1976.

Tags:
Ultima oră
17:27 - Ioana Mihăilă explică cum s-a pregătit MS pentru valul patru: Creșterea numărului de paturi ATI/TI reprezintă punerea în aplicare a planului pregătit de Ministerul Sănătății
17:25 - Ludovic Orban: Joaca de-a politica trebuie să se termine! Cine poartă răspunderi pentru această criză gravă trebuie să și le asume și să acționeze în consecință. După 25 septembrie, PNL are capacitatea să pună punct crizei (VIDEO)
17:08 - Echipa Orban, apel pentru soluționarea crizei politice. Ionel Dancă: Ludovic Orban, cel care poate face majoritatea parlamentară. Respingem orice fel de colaborare cu PSD (VIDEO)
17:03 - Schimbări la înmatricularea și radierea mașinilor. Detaliul pe care toți șoferii trebuie să îl știe
16:39 - Lista celor 234 de localități în care incidența e de cel puțin 3 la mie (DOCUMENT)
16:31 - 2.468 de școli vor beneficia de vaccinare cu sprijinul echipelor mobile. Anunțul medicului Valeriu Gheorghiță
16:29 - Florin Cîțu: Octavian Berceanu a fost numit politic la Garda de Mediu și nu l-am demis eu, de fapt i-a fost retras sprijinul politic atunci când USR a ieșit de la guvernare
16:17 - Marcel Ciolacu: Bilanțul negru de astăzi, cu 120 de morți de COVID, 990 de bolnavi la ATI și aproape 6.800 de cazuri este doar începutul
16:16 - Florin Cîțu, declarații contradictorii despre valul 4: „S-ar putea să fie ceva, dar nimic din ceea ce a fost până acum”
16:14 - Valeriu Gheorghiță: Sunt 2.468 de unități de învățământ care vor beneficia de vaccinare cu sprijinul echipelor mobile (VIDEO)