Sinopharm, vaccinul chinezesc anti-COVID-19, a primit aprobarea de la OMS

Sinopharm, vaccinul chinezesc anti-COVID-19, a primit aprobarea de la OMS
Sursa Foto: Foto: Hepta - Abaca Press / AA/ABACA

Organizația Mondială a Sănătății a aprobat vineri, vaccinul chinezesc anti-COVID-19, de la Sinopharm, pentru uz de urgență, informează NYtimes.

Decizia OMS are în vedere facilitarea accesului țărilor mai sărace la un alt ser necesar pentru a ajuta la stoparea pandemiei. În urma acestei aprobări, Sinopharm va intra în cadrul inițiativei globale Covax, concepută pentru a promova distribuția echitabilă de vaccin în lume.

Aprobarea de la OMS este un mare succes pentru China, care a depus eforturi diplomatice susținute în ultimele luni, pentru a câștiga credibilitate la nivel internațional. Până în prezent, Sinopharm este primul vaccin chinezesc care a fost clasificat ca sigur și eficient de către Organizația Mondială a Sănătății.

Serbia, primul stat european care va produce vaccinul Sinopharm

Serbia va fi primul stat de pe continentul european care va produce vaccinul anti-COVID-19 aprobat al chinezilor. Anunțul l-a făcut chiar președintele Aleksandar Vucic. Guvernul de la Belgrad se află în legături strânse cu comunitatea europeană, pentru aderarea la UE, dar păstrează relații apropiate și cu Rusia și China. Până acum, Serbia a folosit serul rusesc, Sputnik, dar și Sinopharm, pentru a vaccina 1,5 miliane de locuitori, din totalul de 7 milioane.

Până în prezent, Ungaria este singurul membru al UE care a aprobat vaccinul chinezesc. În afară de Serbia, Belarus este statul de pe continent care mai folosește serul de la Beijing, care ar putea fi vândut de sârbi țărilor din regiune.

Urmăriți B1TV.ro și pe