Spania a ajuns la un milion de cazuri de Covid-19. „Vom avea săptămâni foarte dificile”

Spania a ajuns la un milion de cazuri de Covid-19. Vom avea săptămâni foarte dificile''
Sursa foto: Pixabay

Spania este prima țară din Europa care a ajuns laun milion de cazuri de noul coronavirus, potrivit AFP.

În ultimele 24 de ore, au fost raportate 16.973 de cazuri, fiind1.005.295 de cazuri raportate de la debutul pandemiei.

Numărul deceselor a ajuns la 34.366, după ce 156 de noi decese s-au înregistrat în 24 de ore, conform Agerpres.

Spania, cu 47 de milioane de locuitori, este a şasea ţară din lume care ajunge la un milion de cazuri, după SUA, India, Brazilia, Rusia şi Argentina, potrivit statisticilor efectuate de AFP.

În plus, vârsta medie a pacienţilor infectațieste mai mică. În prezent, sunt mai puține decese decât în primul val al pandemiei,când Spania înregistra peste 800 de morţi pe zi.

Ministrul sănătăţii, Salvador Illa, a precizat că guvernul va lua în considerare noi măsuri restrictive,printre care şi impunerea unei interdicţii de circulaţie.

„Vom avea săptămâni foarte dificile, vine iarna, al doilea val nu mai este o ameninţare, este o realitate în toată Europa”, a spus acesta.

Ultima oră
23:57 - Afganistan: Talibanii au ucis patru bărbați şi le-au atârnat cadavrele în public. „Aceasta este pedeapsa pentru răpire”
23:36 - Cristian Tudor Popescu: La congresul PNL a fost reales Klaus Iohannis
23:19 - Marcel Ciolacu: Iohannis nu depășește nivelul de președinte al PNL. Congresul liberalilor, o rușine națională / Condițiile în care PSD va vota moțiunea de cenzură depusă de USR PLUS și AUR
22:56 - Florin Cîțu admite că are nemulțumiri față de unii miniștri / „S-ar putea să fie și profesioniști pentru unele ministere, din afara politicii”
22:40 - CNCAV: 16.734 de persoane, vaccinate anti-COVID-19 în ultima zi. Datele complete
22:23 - Lucian Bode: Nu USR PLUS stabilește premierul pe care-l dă PNL / Ce spune ministrul despre șansele revenirii USR PLUS în coaliția de guvernare (VIDEO)
21:50 - Vaslui: Copil de 5 ani, în stare gravă după ce s-a intoxicat cu o soluţie pentru deparazitarea oilor
21:41 - Dan Vîlceanu: Mai bine guvern minoritar decât o coaliție în care să nu fac absolut nimic / Cum vede ministrul funcționarea unui astfel de guvern fără a fi „ținut în brațe” de PSD (VIDEO)
21:14 - Florin Cîțu: De la 1 ianuarie şi pensii, şi alocaţii, toate cresc. Și salariul minim. Așa trebuie să se obişnuiască românii
20:49 - Rareș Bogdan: Pentru noi, opțiunea numărul 1 e USR PLUS. Cred că liderii USR vor discuta cu noi după congresul lor, căci înainte le va fi greu să recunoscă / Un guvern minoritar nu poate rezolva toate problemele (VIDEO)