Spania a depistat primul caz de infectare cu varianta Omicron

Spania a depistat primul caz de infectare cu varianta Omicron
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Primul caz al variantei Omicron a coronavirusului, a fost depistat în Spania, informează The Guardian. Este vorba de un bărbat în vârstă de 51 de ani care a sosit, duminică, din Africa de Sud după o escală la Amsterdam.

„Secţia de microbiologie a Spitalului Gregorio Maranon din Madrid anunţă prima confirmare a variantei Omicron în Spania”, a transmis această instituţie publică de sănătate pe Twitter.

Potrivit autorităţilor sanitare din Madrid, bărbatul, în vârstă de 51 de ani, s-a întors duminică în Spania din Africa de Sud şi prezenta simptome uşoare.

Guvernul spaniol urmează să decidă marţi, într-o şedinţă a cabinetului, suspendarea zborurilor provenind din sudul Africii. Pasagerii din țările din această regiune, inclusiv Africa de Sud, Zimbabwe, Namibia sau Mozambic, trebuie să respecte o carantină de zece zile.

Tot mai multe țări declară primele cazuri de infectări cu noua variantă

Tot mai multe țări își declară cazurile de persoane infectate cu noua variantă. Astăzi, Canada și Scotia au declarat că au depistat noua tulpină la mai mulți cetățeni detectați pozitiv.

Până acum, noua tulpină a fost detectată în: Africa de Sud, Botswana, Belgia, Hong Kong, Israel, Regatul Unit, Olanda, Germania, Republica Cehă, Austria, Danemarca, Australia, Italia, Canada, Franța.

UE a anunțat încă de vineri că suspendă temporar zborurile din și spre șapte țări din regiunea Africii de Sud. Autoritățile din țara noastră au anunțat că impun o carantină de 14 zile pentru cetățenii români și ai altor state UE care vin în România din cele opt țări sud-africane aflate pe lista roșie.