Spania începe să aplice măsuri de economisire a energiei. La câte grade vor fi setate aparatele de aer condiționat

Spania începe să aplice măsuri de economisire a energiei. La câte grade vor fi setate aparatele de aer condiționat
Comisia a decis să ţintească centralele electrice şi industria, marii consumatori de gaze, sursă foto: captură YT

Aerul condiționat nu trebuie să fie setat la o temperatură mai mică de 27 de grade în multe spații publice și noaptea lumina în vitrine va trebui stinsă, sunt două dintre măsurile care intră în vigoare în Spania, pentru a îndeplini obiectivele de economisire a energiei stabilite în Uniunea Europeană, relatează agenția EFE.

Se încearcă o reducere a consumului de electricitate

Aceste măsuri ale Guvernului spaniol au în vedere o reducere a consumului de electricitate, care, la rândul său, va contribui la diminuarea dependenței de gaze, utilizate pentru producerea energiei electrice, ca urmare a planului stabilit în Europa, scrie Agerpres.

Respectarea măsurilor începe să fie obligatorie, între dezacordul regiunilor guvernate de dreapta și îndoielile cu privire la sancționarea celor care nu respectă așa-numitul „Plan de șoc pentru economisire și gestionarea energiei în cazul climatizării”.

Vicepreședintele și ministru al Tranziției Ecologice, Teresa Ribera, a subliniat marți că înainte de a amenda va fi necesară o marjă pentru a cere să se respecte limitările, precum aerul condiționat să nu fie setat la o temperatură mai mică de 27 de grade vara și 19 grade iarna.

Această măsură va fi obligatorie în clădirile publice, magazine, teatre, cinematografe, locuri de agrement, stații de tren, aeroporturi, dar nu și în colegii și universități, centre de zi, centre sanitare sau săli de sport și nici în camerele de hotel, fiind spații private.

Oprirea la ora 22:00 a iluminatului vitrinelor și edificiilor publice neocupate, cu excepția iluminatului monumentelor, este pusă la îndoială de cei care avertizează că se va reduce siguranța pe străzi, vor fi aduse prejudicii comerțului și Spania va fi unica țară care va aplica o astfel de măsură.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
21:44 - Radu Carp, după protestul de duminică: Toți pierdem din aceste secvențe penibile. Strategia lui George Simion, falimentară. AUR nu reușește să capteze curentul de nemulțumire din societate (VIDEO)
21:18 - Victor Ponta critică Guvernul și Comisia Europeană: „Nu aud nicio soluție. Prețurile sunt la fel de mari ca în țările care nu au deloc energie” / „Nu cred că ne atacă rușii. E doar o poveste”
20:57 - Polițiștii, atacați cu pietre și înjurați de familia unui tânăr acuzat că a condus fără permis, în Olt
20:38 - Miliardarul Ion Țiriac a trăit momente uluitoare: „Dormeam unul pe pat, unul sub pat”
20:14 - FRF condamnă incidentele tragice de la meciul din Indonezia: „Este o zi tristă pentru fotbalul mondial, dar una pe care nu trebuie să o uităm” (VIDEO)
19:54 - Cristina Ich și Alex Pițurcă s-au despărțit: „În sfârșit, sunt fericită” (FOTO)
19:32 - Șeful Pentagonului nu consideră iminentă o invazie a Chinei în Taiwan. Lloyd Austin: Bejingul vrea să stabilească un nou normal
19:08 - Jens Stoltenberg (NATO): Ucrainenii au fost capabili să ia orașul Liman, iar asta demonstrează că fac progrese și pot să respingă forțele ruse
18:42 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Horoscopul chinezesc în Luna Câinelui sub element Metal Yang. Predicțiile pentru fiecare zodie (VIDEO)
18:02 - George Simion i-ar fi tăiat microfonul Dianei Șoșoacă la protestul din Piața Victoriei. Senatoarea s-a înfuriat: „Ăsta e Simion. Trădătorul. Și-a bătut joc de AUR. Rușine!” (GALERIE FOTO)