Spiegel: CIA a avertizat Germania cu privire la posibile atacuri asupra conductelor de gaz din Marea Baltică

Spiegel: CIA a avertizat Germania cu privire la posibile atacuri asupra conductelor de gaz din Marea Baltică
Foto: Captură video

Agenția Centrală de Informații a Statelor Unite (CIA) a avertizat Germania în urmă cu câteva săptămâni cu privire la posibile atacuri asupra conductelor de gaz din Marea Baltică, dezvăluie marți revista germană Spiegel, în urma scurgerilor de gaze raportate la gazoductele Nord stream 1 și 2, potrivit Reuters.

Guvernul german a primit informația CIA în vară, a relatat Spiegel, citând surse anonime, adăugând că autorităţile de la Berlin iau în considerare un atac asupra conductelor Nord Stream 1 și 2. Un purtător de cuvânt al guvernului german a refuzat să comenteze, a adăugat Spiegel.

Un seismolog a declarant că este sigur despre exploziile de lângă gazoducte

Un seismolog suedez a declarat marți că este sigur că activitatea seismică detectată la locul scurgerii de gaz din conducta Nord Stream din Marea Baltică a fost provocată de explozii și nu de cutremure sau alunecări de teren.

Bjorn Lund, seismolog la Rețeaua Națională Seismică Suedeză de la Universitatea Uppsala, a declarat că datele seismice adunate de el și de colegii nordici au arătat că exploziile au avut loc în apă și nu în solul stâncos de pe fundul mării.

Chiar dacă cele două conducte erau oprite, ele erau pline cu gaze

Scurgerile inexplicabile descoperite la gazoductele Nord Stream în Marea Baltică sunt rezultatul „unui atac terorist planificat” de Moscova ‘împotriva Uniunii Europene’, consideră Kievul, potrivit France Presse.

Scurgeri inexplicabile în acest stadiu au fost detectate de autorităţile daneze şi suedeze la gazoductele Nord Stream 1, oprit de la începutul lunii septembrie, şi la Nord Stream 2, care niciodată nu a intrat în serviciu în lipsa unei aprobări din partea autorităţilor germane din cauza invaziei ruse în Ucraina.

Urmăriți B1TV.ro și pe