STARE DE URGENȚĂ în Hawaii! Cetățenii se pregătesc de un URAGAN DEVASTATOR

STARE DE URGENȚĂ în Hawaii! Cetățenii se pregătesc de un URAGAN DEVASTATOR

Cetățenii din Hawaii au luat cu asalt magazinele în această dimineață, pregătindu-se pentru uraganul Lane, care ar putea mătura o parte din arhipelag joi sau vineri.

„Am cumpărat altă lanternă, fiindcă n-o mai găseam, am cumpărat nişte lumânări fără flacără. Am luat baterii şi multă mâncare uscată, să avem ce ronţăi”, spune un localnic, citat de stirileprotv.ro.

Guvernatorul a declarat stare de urgenţă, ținând cont de faptul că în acest moment Lane este un uragan de categoria 4, ceea ce înseamnă vânt cu intensificări de aproape 250 de kilometri pe oră. Hawaii se confruntă rareori cu asemenea furtuni.

Astfel, pe insula Hawaii şi în Maui, şcolile sunt închise de miercuri, iar instituţiile neesenţiale şi-au suspendat activitatea.

De asemenea, autoritățiile se pregătesc intens pentru acest uragan, însă cred că nu va fi suficient dacă „va lovi direct într-o zona cu populaţie semnificativă”.

„Dacă loveşte direct într-o zona cu populaţie semnificativă va fi mai mult decât poate prevedea orice plan de urgenţă. Obiectivul pregătirii pentru dezastru este să ajutăm fiecare familie şi fiecare individ să se pregătească ei înşişi”, a spus guvernatorul David Ige.

Chiar dacă furtuna nu ar lovi direct Hawaii, specialiștii avertizează că vor fi ploi abundente, alunecări de teren şi valuri de peste şapte metri şi jumătate, sfătuind populația să se adăpostească în propriile case, cu excepţia cazului în care se află în zone joase.

Așadar, Crucea Roşie pregăteşte adăposturi de urgenţă.

„Luaţi furtuna în serios. Nu fiţi blazaţi. Eu sper să-şi schimbe traiectoria, dar nu putem să ne bazăm pe asta şi apoi să avem probleme serioase şi să spunem că am sperat. Aşa că ne pregătim pentru ce e mai rău, sperând să nu se întâmple”, a adăugat primarul orașului Honolulu, Kirk Caldwell.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe