Statele Unite vor ca Rusia, Iran și Arabia Saudită să se alăture luptei împotriva Statului Islamic

Statele Unite vor ca Rusia, Iran și Arabia Saudită să se alăture luptei împotriva Statului Islamic
Foto: huffingtonpost.com

Statele Unite vor ca Rusia, Iranul și Arabia Saudită să participe la reglementarea situației din Siria și la lupta împotriva grupării teroriste Statul Islamic, a declarat, joi, la Washington, secretarul de stat american John Kerry, citat de RIA Novosti.

„Atacăm Statul Islamic, încercăm să creăm forțe care să poată influența deciziile luate de Assad (președintele sirian Bashar al-Assad), pentru a se putea reveni la masa negocierilor, unde noi am putea găsi o soluție politică. Știm că nu există soluție militară pentru conflictul din Siria”, a afirmat Kerry.

„Ne-am adresat rușilor. Am discutat de asemenea cu iranienii, cu saudiții. Încercăm să adunăm forțe”, a adăugat secretarul de stat al SUA.

Săptămâna trecut, ministrul rus de Externe Serghei Lavrov afirma că Rusia este gata să facă parte dintr-o coaliție care să lupte împotriva Statului Islamic, dar sub egida Organizației Națiunilor Unite, subliniind că ”este incorect și imoral” să se subordoneze lupta împotriva terorismului unor interese geopolitice și să se profite de aceasta ”pentru pedepsirea unor regimuri indezirabile”.