Statul Islamic a lansat un atac asupra unui câmp petrolier din Homs: 30 de persoane au murit

Statul Islamic a lansat un atac asupra unui câmp petrolier din Homs: 30 de persoane au murit
Foto: themalaysianinsider.com

Gruparea Statul Islamic (SI) a lansat un atac împotriva unui câmp petrolifer din orașul Homs, omorând 30 de membri ai forțelor regimului sirian, a anunțat miercuri Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO), citat de AFP.

Jihadiștii au preluat controlul asupra unei părți din exploatarea petroliferă Al-Chaer după atacul și luptele care au durat până marți seara. Gruparea a lansat marți dimineața un atac, ce a durat și în cursul nopții, și a reușit să cucerească părți din câmpul petrolier Al-Chaer, a anunțat directorul OSDH, Rami Abdel Rahmane, precizând că 30 de gardieni și miliții pro-regim au fost uciși în asalt. El a menționat că victime au fost înregistrate și în rândurile jihadiștilor.

Armata siriană preluase controlul asupra câmpului petrolifer de la jihadiști în luna iulie în urma unor confruntări ce s-au soldat cu 270 morți, în majoritate soldați executați de SI.

Câmpul petrolifer din orașul Homs este situat în apropierea sitului arheologic Palmyra, înscris în anul 1980 pe lista patrimoniului cultural mondial al UNESCO.