Studiu: Coronavirusul era prezent în SUA din 2019

Studiu: Coronavirusul era prezent în SUA din 2019
Foto: Hepta - Zuma Press / Serhii Hudak

Coronavirusulera prezent în Statele Unite din decembrie 2019, cu mai multe săptămâni înainte de a fi confirmat primul caz,arată un studiu publicat marţi, potrivitAFP, citată deAgerpres.

Studiul a fostpublicat în revista Clinical Infectious Diseases și aratărezultate similare cuCentrelepentru prevenirea şi controlul bolilor (CDC), care au ajuns la aceeaşi concluzie în noiembrie anul trecut.

Primele eşantioane pozitive provin de la participanţi din Illinois şi Massachusetts, luate la 7 şi, respectiv, 8 ianuarie 2020, sugerând că virusul i-a infectat la sfârşitul lunii decembrie.

Persoanelenu se aflau nici în New York, nici în Seattle, două oraşe care a fost considerate a fi poarta de intrare a virusului.

„Testele anticorpilor ne permit să înţelegem mai bine răspândirea SARS-CoV-2 în Statele Unite în primele zile ale pandemiei în ţară, când testarea era limitată”, a declarat Keri Althoff, profesor de epidemiologie la Universitatea Johns Hopkins şi autorul principal al studiului.

Anticorpi împotriva virusului SARS-CoV-2 au fost detectaţi la nouă pacienţi – prin două teste serologice diferite.

Coronavirusul 2019 a fost identificat în Wuhan, provincia Hubei, China, în 12 decembrie 2019, după ce oamenii au dezvoltat pneumonie fără să aibă o cauză clară și pentru care vaccinurile sau tratamentele existente nu au fost eficiente.