SUA au aprobat un nou ajutor de 40 de miliarde de dolari pentru Ucraina: „Va ajuta Ucraina să își apere nu doar țara, ci și democrația din întreaga lume”

SUA au aprobat un nou ajutor de 40 de miliarde de dolari pentru Ucraina: „Va ajuta Ucraina să își apere nu doar țara, ci și democrația din întreaga lume”
SUA a aprobat un nou ajutor de 40 de miliarde de dolari pentru Ucraina: „Va ajuta Ucraina să își apere nu doar țara, ci și democrația din întreaga lume”. Sursa Foto: Hepta/ Yuri Gripas - Pool Via

Camera Reprezentanților a Statelor Unite ale Americii a aprobat, marți, un nou ajutor masiv pentru Ucraina, în valoare 40 de miliarde de dolari.

Pachetul uriaș de sprijin include 6 miliarde de dolari pentru asistență de securitate, precum și 8,7 miliarde de dolari pentru a plăti reaprovizionarea stocurilor de armament american, trimis deja în Ucraina.

SUA ajută Ucraina cu 40 de miliarde de dolari

Noul ajutor pentru Ucraina merge acum în Senat, unde este de așteptat să fie aprobat.

Alte 4 miliarde de dolari sunt alocate pentru informații și sprijin logistic. Totodată, ajutorul aprobat de Camera Reprezentanților a SUA este semnificativ mai mare decât cele 33 de milioane de dolari solicitați de președintele Joe Biden.

Într-o scrisoare adresată colegilor democrați, președinta Camerei, Nancy Pelosi, a transmis că „Timpul este esențial  și nu putem aștepta”, adăugând că: „Acest pachet, care se bazează pe sprijinul puternic oferit deja de Congres, va fi esențial pentru a ajuta Ucraina să își apere nu doar țara, ci și democrația din întreaga lume”.

Din cele 40 de miliarde de dolari, șase ar urma să permită echiparea Ucrainei cu blindate și să-i consolideze apărarea antiaeriană.

„Sprijinul nostru a fost esențial pentru a-i ajuta pe ucraineni”

Votul din Camera Reprezentanților transmite un mesaj clar, că Statele Unite ale Americii sunt alături de poporul Ucrainei împotriva agresiunii ruse, a declarat purtătoare de cuvânt a administrației Biden, Jen Psaki.

„Asistența noastră până în prezent, împreună cu contribuțiile aliaților și partenerilor noștri, a fost esențială pentru a-i ajuta pe ucraineni să câștige bătălia pentru Kiev și să-și apere libertățile. Resursele suplimentare incluse în acest proiect de lege ne vor permite să trimitem mai multe arme, cum ar fi artileria, vehiculele blindate și muniția, în Ucraina. Și ne vor ajuta să ne refacem reservele și să sprijinim trupele americane pe teritoriul NATO”, a susținut Jen Psaki.

„Acest proiect de lege va proteja democrația, va bloca agresiunea rusă și va întări propria noastră securitate națională, în timp ce, cel mai important, va sprijini Ucraina”, a mai adăugat reprezentantul democrat Rosa DeLauro.

Până acum, Statele Unite au eliberat deja aproape 14 miliarde de dolari pentru criza din Ucraina.

Urmăriți B1TV.ro și pe