SUA anunță un nou ajutor militar suplimentar de 1,1 miliarde de dolari pentru Ucraina

SUA anunță un nou ajutor militar suplimentar de 1,1 miliarde de dolari pentru Ucraina
Foto: Hepta/Biden.

Statele Unite vor acorda un ajutor suplimentar de 1,1 miliarde de dolari Ucrainei, cu finanțare pentru 18 sisteme de rachete mai avansate și alte arme pentru a contracara dronele pe care Rusia le-a folosit împotriva trupelor ucrainene, a anunțat miercuri administrația Biden.

Ar putea dura un an sau doi pentru ca Ucraina să primească sistemele

Ultimul pachet este oferit în cadrul Inițiativei de asistență pentru securitatea Ucrainei, care finanțează contracte pentru achiziționarea de arme și echipamente. Și aduce totalul ajutorului american pentru Ucraina la aproape 17 miliarde de dolari de la preluarea mandatului de către administrația Biden.

Anunțul privind ajutorul vine în contextul în care Rusia încearcă să anexeze părți ale Ucrainei ocupate de Rusia care au organizat referendumuri pentru a trăi sub conducerea Moscovei.

„Nu vom fi descurajați să susținem Ucraina, vom continua să fim alături de poporul ucrainean și să le oferim asistența de securitate de care au nevoie pentru a se apăra, atât timp cât va fi nevoie”, a declarat secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre.

Având în vedere că finanțarea este destinată contractelor pentru arme și echipamente, aceasta are ca scop să ajute Ucraina să-și asigure nevoile de apărare pe termen lung.

Ar putea dura un an sau doi pentru ca Ucraina să primească sistemele. Statele Unite au folosit autoritatea de retragere a Pentagonului pentru a furniza arme mai rapid, iar un alt anunț pentru acest ajutor al Departamentului Apărării este așteptat la începutul săptămânii viitoare.

Urmăriți B1TV.ro și pe