SUA ar putea aduce pandemia de COVID-19 sub control până la primăvară cu ajutorul vaccinărilor cu doza trei, susține Anthony Fauci

SUA ar putea aduce pandemia de COVID-19 sub control până la primăvară cu ajutorul vaccinărilor cu doza trei, susține Anthony Fauci
Foto: Hepta.ro

Pandemia de COVID-19 ar putea fi ținută sub control în SUA, începând din primăvara anului viitor, însă doar cu ajutorul vaccinării cu doza trei. Anthony Fauci spune că guvernul trebuie să facă disponibilă vaccinarea cu doza de booster pentru toți cetățenii americani, iar astfel efectele îmbolnăvirii pot fi reduse.

Fauci spune că este necesar ca nivelul vaccinării să crească cât mai mult, iar populația din SUA să aibă acces general la doza a treia.

SUA ar putea reduce pandemia până la primăvară, prin vaccinarea cu doza de booster

Anthony Fauci susține că este necesar ca nivelul de infectare să fie suficient de mic, cât să nu mai impacteze viața socială a americanilor, iar astfel COVID-19 poate trece de la pandemie la o boală edemică.

Vor fi oameni care se vor mai infecta, iar unii vor fi și spitalizați, dar numărul lor va fi atât de mic că nu ne vom mai gândi atât de mult la situație și nu ne va mai influența deciziile și viața socială de zi cu zi”, a precizat Anthony Fauci, potrivit Reuters.

Fauci susține că doza a treia trebuie să fie disponibilă pentru toți americanii

Expertul în sănătate susține că populația generală trebuie să aibă acces la doza de booster, iar astfel numărul cazurilor de COVID-19 va fi drastic redus până în primăvara anului 2022.

Fauci a dat drept exemplu țările care au adoptat o campanie puternică de vaccinare cu doza a treia și este de părere că Statele Unite se pot inspira de acolo, pentru a combate pandemia de COVID-19.

Putem să vedem ce fac țările care au adoptat o campanie puternică de vaccinare cu doza de booster, pentru toate categoriile de cetățeni. În cazul în care facem și noi acest lucru și cel mai important, îl facem corect, atunci până în primăvară am putea reduce infectarea cu SARS-CoV-2 și să avem un control al situației”, a mai declarat expertul în sănătate, Anthony Fauci.

Urmăriți B1TV.ro și pe