SUA: Furtună politică după percheziţia casei fostului preşedinte Donald Trump. „Această percheziţie neanunţată nu a fost nici necesară, nici adecvată” (VIDEO)

SUA: Furtună politică după percheziţia casei fostului preşedinte Donald Trump. „Această percheziţie neanunţată nu a fost nici necesară, nici adecvată” (VIDEO)
Sursa Foto: Hepta - Zuma Press / Mykhaylo Palinchak

Un prim pas într-un proces pentru unii, o „persecuţie politică” pentru alții: ancheta spectaculoasă a FBI asupra casei lui Donald Trump,  a aruncat marți o nouă lumină asupra fracturilor profunde ale Americii, într-un moment în care fostul preşedinte cochetează vizibil cu o nouă candidatură, scrie AFP, citată de Agerpres.

Furtună politică în Statele Unite după percheziţia casei lui Trump

Donald Trump, care îşi declară nevinovăţia în fiecare dintre aceste cazuri şi pretinde că face obiectul unei vânătoare de vrăjitoare, a denunţat cu fermitate percheziţia, la care nu a participat, într-un comunicat.

„Naţiunea noastră trăieşte vremuri întunecate”, a spust Trump, dând asigurări că „această percheziţie neanunţată a casei (lui) nu a fost nici necesară, nici adecvată”.

„Nimeni nu este mai presus de lege (…) nici măcar un fost preşedinte”, a replicat marţi la NBC preşedinta democrată a Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, care, la fel ca majoritatea celorlalţi tenori din tabăra sa, cere de ani de zile ca fostul magnat imobiliar să fie tras la răspundere.

La doar o zi după operaţiunea poliţiei federale, alesul republican Scott Perry a transmis că agenţi ai FBI i-au confiscat telefonul, fără ca acest aliat al lui Donald Trump să dezvăluie motivul.

„În această dimineaţă, în timp ce călătoream cu familia mea, trei agenţi ai FBI m-au vizitat şi mi-au confiscat telefonul mobil”, a declara Scott la Fox News, denunţând „tactici demne de o republică bananieră”.

Karine Jean-Pierre, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, a exclus marţi posibilitatea ca Joe Biden să fi fost informat din timp cu privire la percheziţia lui Donald Trump.

„Preşedintele Biden a fost foarte clar, înainte de a fi ales şi de la începutul mandatului său, asupra faptului că Departamentul de Justiţie îşi desfăşoară anchetele în mod independent. El crede în statul de drept”, a declarat aceasta.

Trump, care ar putea oricând să se declare candidat pentru un nou mandat, a prins ocazia de a lansa un nou apel la generozitatea partizanilor săi.

„Nu doar casa mea a fost atacată, ci domiciliul fiecăruia dintre americanii patrioţi pentru care am luptat”, a pledat el într-un e-mail către militanţii săi, sugerându-le o donaţie de la 5 la 5.000 de dolari pentru a lupta împotriva „vânătoarei de vrăjitoare”, încheie AFP.

Urmăriți B1TV.ro și pe