SUA, ÎNGRIJORATĂ din cauza Coreei de Nord: Întregul Senat, chemat la Casa Albă pentru o reuniune cu înalți oficiali ai administrației

SUA, ÎNGRIJORATĂ din cauza Coreei de Nord: Întregul Senat, chemat la Casa Albă pentru o reuniune cu înalți oficiali ai administrației
Foto: Ziare.com

Oficialii din administrația președintelui Donald Trump se vor întâlni miercuri la Casa Albă cu membrii Senatului, pentru a-i informa în legătură cu situația din Coreea de Nord.

Toți cei 1.000 de senatori au fost chemați la Casa Albă pentru un briefing cu secretarul de stat Rex Tillerson, secretarul apărării Jim Marris, directorul comunității de informații, Dan Coats și generalul Joseph Dunford, președintele comitetului șefilor de stat major, a precizat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sean Spicer.

Oficialii administrației merg, de regulă, în astfel de cazuri, la Capitol Hill pentru a se adresa membrilor Congresului în chestiuni de politică externă și este neobișnuit ca întreg Senatul să vină la Casa Albă , iar cei patru oficiali să fie prezenți, informează Agerpres.

Reuniunea de miercuri era prevăzută inițial să aibă loc într-o încăpere securizată la Capitol, dar președintele Donald Trump a sugerat ca această întâlnire să aibă loc la Casa Albă. Washingtonul s-a declarat îngrijorat în privința testelor nucleare și cu rachetă ale Coreii de Nord, dar și cu amenințările Phenianului că va ataca SUA și aliații asiatici ai acestora.

Trump a discutat telefonic în weekend cu președintele Chinei și premierul Japoniei și le-a spus ambasadorilor ONU că situația de față este inacceptabilă și ar trebui impuse noi sancțiuni Coreii de Nord.

Urmăriți B1TV.ro și pe