SUA marchează 20 de ani de la 9/11. Aproape 3.000 de oameni și-au pierdut viața în atentatele teroriste din 11 septembrie 2001 (VIDEO)

SUA marchează 20 de ani de la 9/11. Aproape 3.000 de oameni și-au pierdut viața în atentatele teroriste din 11 septembrie 2001 (VIDEO)
Foto: Hepta.ro / Zuma Press / Edna Leshowitz

Joe Biden, președintele SUA, prezidează ceremonia de sâmbătă din New York care marchează 20 de ani de la atentatele teroriste din 11 septembrie. Manifestația se desfășoară la Memorialul Manhattan, unde se înălțau cele două turnuri gemene ale World Trade Center, distruse în seria de atentate care curmau aproape 3.000 de vieți acum două decenii. Șeful statului american va merge ulterior și la celelalte locații vizate de atacurile din 9/11.

La 20 de ani de la atentatele teroriste care au marcat lumea, B1 TV va difuza două documentare-eveniment„102 minute care au schimbat America”, un film care a câștigat patru premii Emmy, și „America după 11 septembrie”, o producție de referință ce sintetizează cele două decenii care au urmat.

SUA marchează 20 de ani de la 9/11. Joe Biden prezidează ceremonia de la Memorialul Manhattan

Aproape 3.000 de persoane au fost ucise în atacurile orchestrate de liderul al-Qaida de la acel moment, Osama bin Laden. Mai multe aeronave au fost deturnate și au lovit World Trade Center din New York City, Pentagonul din Arlington și un câmp din apropiere de Shanksville, Pennsylvania. Președintele Joe Biden va vizita toate cele trei locații pe parcursul zilei de astăzi.

La ceremonia din New York participă și foștii președinți Barack Obama și Bill Clinton, potrivit CNN.

La scurtă vreme de momentul 9/11, SUA și aliații din NATO invadau Afganistanul, la acel moment un focar al celulelor teroriste. Așa avea să înceapă cel mai lung război din istoria Statelor Unite, război care s-a încheiat oficial la sfârșitul lunii trecute, când trupele americane și-au finalizat retragerea de pe teritoriul afgan.

Ultima oră
11:43 - Klaus Iohannis: Nu există niciun motiv ca premierul să fie demis sau să-și dea demisia / Guvernarea nu e un loc în care unii parteneri se confruntă de parcă ar fi pe rețelele sociale, iar când apare primul impas își iau lucrurile și pleacă (VIDEO)
11:28 - MAE: Românii nu vor mai putea să intre în Marea Britanie cu buletinul din octombrie 2021
11:12 - Klaus Iohannis, la congresul PNL: Sub scuza confruntării democratice firești nu se pot ascunde atacurile la persoană / Cu atât mai mult când premierul și miniștrii liberali sunt atacați din toate părțile, PNL ar trebui să-i susțină (VIDEO)
11:01 - Raluca Turcan: Mă interesează ca votul să fie corect, iar PNL să livreze rezultate bune. Trebuie să iasă un premier întărit din acest congres (VIDEO)
10:49 - Surse: Mai mulți liberali din echipa lui Ludovic Orban ar fi început să rupă perdelele care ar fi secretizat votul la congres
10:30 - CONGRES PNL | Florin Cîțu, despre cei care protestează: „Și AUR, și USR, și PSD sunt în Opoziție, asta face Opoziția” (VIDEO)
10:28 - Ludovic Orban: Am convingerea că voi câștiga. Se alege între cel care a provocat criza guvernamentală și omul care vine cu soluția (VIDEO)
10:19 - Emil Boc: Liberalii au de ales între un președinte de partid cu un anumit bagaj și un premier cu anumite perspective / Nu am discutat despre reîmpărțirea portofoliilor, important e ca USR PLUS să revină la masa negocierilor (VIDEO)
10:04 - Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi nu mai face față numărului mare de pacienți. Număr record de internări
09:38 - Ludovic Orban: Preşedintele Klaus Iohannis este binevenit la Congresul PNL. Am încredere că vor fi respectate toate procedurile de vot