SUA: Procurorii Departamentului de Justiţie investighează unul dintre cele mai mari cazuri de spălare de bani. Proprietăţi şi bunuri de un miliard de dolari, confiscate (VIDEO)

SUA: Procurorii Departamentului de Justiţie investighează unul dintre cele mai mari cazuri de spălare de bani. Proprietăţi şi bunuri de un miliard de dolari, confiscate (VIDEO)
Foto: wsj.com

Departamentul de Justiţie din Statele Unite a pus sechestru pe mai multe proprietăţi şi bunuri de lux. Printre obiectele puse la adăpost se numără câteva din cele mai scumpe tablouri aparţinând unor maeştri precum Vincent Van Gogh și Claude Monet, estimate la peste 35 milioane dolari, informează B1 TV. Proprietăţile şi imobilele puse sub sechestru alături de operele de artă ating un miliard de dolari, o sumă record pentru un caz de spălare de bani, după cum confirmă anchetatorii. Mai multe persoane importante din domeniul filmului sunt anchetate de procurorii Departamentului de Justiţie din Statele Unite.

Acesta a declanşat un scandal de proporţii când a pus sub sechestru mai multe bunuri şi proprietăţi de lux. Anchetatorii spun că investighează printre cele mai mari cazuri de spălare de bani din istorie.

SUA: Procurorii Departamentului de Justiţie investighează unul dintre cele mai mari cazuri de spălare de bani

#DIRECT_ONE_ojtqg5#

Printre protagonişti se numără mai multe personaje care au legătură cu celebrul film "Lupul de pe Wall Street", prin societatea care a produs filmul, Red Granite.
Jurnaliştii de la Hollywood Reporter spun că proprietarul companiei Red Granite, Riza Aziz, a beneficiat de pe urma unei scheme de spălare de bani, care a sifonat ilegal miliarde de dolari.

Conform anchetatorilor, banii ar fi provenit dintr-un fond Malaezian, iar una dintre personajele principale ale operațiunii este omul de afaceri Jho Low, implicat profund în întregul scandal.

Numele actorului Leonardo di Caprio, personajul principal al filmului ”Lupul de pe Wall Street”, a fost, de asemenea, menţionat de anchetatori.

Conform procurorilor, bunurile puse sub sechestru ar trebui sa acopere o valoare de un miliard de dolari.

Autorităţile elveţiene au fost nevoite să răspundă solicitărilor primite de la anchetatori şi să ia în custodie trei opere de artă. Schiţa "Casa lui Vincent la Arles", de Vincent Van Gogh, "Nuferi cu reflexii de Iarba Inaltă" şi "Saint-Georges-Majeur la apus", de Claude Monet, au fost preluate de autorităţi. Tablourile sunt estimate la o valoare de peste 35 de milioane de dolari.