SUA urmează să aprobe vaccinul anti-COVID-19 Pfizer pentru copiii cu vârste între 12 și 15 ani

SUA urmează să aprobe vaccinul anti-COVID-19 Pfizer pentru copiii cu vârste între 12 și 15 ani
Foto: hepta.ro/Abaca Press / Utrecht Robin/ABACA

Autoritatea americană pentru Alimente și Medicamente (FDA) urmeză să autorizeze, la începutul săptămânii viitoare, folosirea vaccinului anti-COVID-19 dezvoltat de Pfizer și BioNTech și în cazul copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani, informează New York Times, care citează oficiali federali.

SUA: Vaccinul Pfizer ar putea fi administrat curând și copiilor

Decizia vine în contextul în care, încă din luna martie, producătorii vaccinului au spus că acesta este sigur și eficient în cazul adolescenților, lucru evidențiat de studiile clinice efectuate. Participanții au tolerat bine vaccinul și le-a oferit o protecție de 100% împotriva virusului.

Într-un răspuns pentru Reuters, FDA a precizat că studiază posibilitatea de a extinde autorizația privind vaccinul Pfizer și pentru cei din categoria 12 – 15 ani. Pfizer nu a comentat subiectul.

Deocamdată, acest vaccin este autorizat în Statele Unite, Uniunea Europeană și alte țări pentru persoane cu vârste de peste 16 ani.

Moderna și Johnson & Johnson își testează și ele vaccinurile pe minori. Pfizer și Moderna au demarat teste clinice și la copiii cu vârste între 6 luni și 11 ani. Dacă nu vor apărea probleme, se va da undă verde la imunizarea generală a copiilor din această grupă de vârstă de la începutul anului 2022, a anunţat Pfizer.

Vaccinarea copiilor este văzută ca un pas crucial în oprirea pandemiei de coronavirus.