SUA va trimite arme pentru Ucraina. Joe Biden: „Vladimir Putin trebuie să plătească!”. Suma colosală anunțată de Casa Albă

SUA va trimite arme pentru Ucraina. Joe Biden: „Vladimir Putin trebuie să plătească!. Suma colosală anunțată de Casa Albă
Joe Biden va merge vineri în Polonia. Sursă foto: Hepta - Abaca Press / Oliver Contreras

Joe Biden, președintele SUA, a oferit noi declarații pe marginea războiului din Ucraina. Președintele american a anunțat că Statele Unite vor ajuta financiar, umanitar, dar și cu arme Ucraina.

„Vom rămâne pe poziții. Vom face tot ce este posibil pentru a înceta acest tragic și inutil război”, a declarat Joe Biden.

Ajutorul adițional pentru armata din Ucraina are o valoare de 800 de milioane de dolari, potrivit USA Today.

Joe Biden, un nou avertisment pentru Vladimir Putin

Oficialul de la Casa Albă a anunțat că scopul SUA este ca „Vladimir Putin să plătească!”, „un lider autocrat” care agresează Ucraina. „Aceste atrocități scandalizează întreaga lume”, a adăugat președintele Biden, potrivit CNBC.

„Vom pune presiuni suplimentare pe economia rusească”, a mai transmis președintele democrat.

200 de milioane de dolari au fost alocate anterior de SUA, pentru Ucraina, iar noua tranșă este de 800 de milioane de dolari. În total, ajutorul militar este de 3,5 miliarde de dolari, informează The Guardian.

NATO nu intervine direct în Ucraina

SUA va trimite arme în Ucraina, dar nu va avea trupe în estul Europei. Jens Stoltenberg, secretarul general NATO, a confirmat miercuri această informație.

Stoltenberg a spus că aliații sunt uniți în decizia de a nu desfășura forțe la sol în Ucraina sau în spațiul aerian „pentru că avem responsabilitatea de a ne asigura că acest război nu va escalada dincolo de Ucraina”.

Între timp, Rusia și-a exprimat disponibilitatea de a discuta cu SUA, în contextul în care negocierile cu Ucraina merg într-o direcție mai degrabă pozitivă, comparativ cu cele petrecute în ultimele săptămâni.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră