Sunday Times: Israelul a trimis agenți ai serviciilor sale de securitate pentru a își proteja atleții de teroriști Londra

Sunday Times: Israelul a trimis agenți ai serviciilor sale de securitate pentru a își proteja atleții de teroriști Londra
Israelul a crescut numărul agenților de securitate pentru Olimpiada de la Londra, existând temeri cu privire la posibile atacuri asupra atleților israelinei de către teroriști iranieni, conform presei britanice. ...

Israelul a crescut numărul agenților de securitate pentru Olimpiada de la Londra, existând temeri cu privire la posibile atacuri asupra atleților israelinei de către teroriști iranieni, conform presei britanice.
Unul dintre cei suspectați că ar plănui un atac terorist la Londra este un bărbat care deține un pașaport american cu numele David Jefferson. Despre acesta, se crede că l-a ajutat pe teroristul atacului din Bulgaria de miercuri.

Scotland Yard și serviciile secrete britanice, MI5, se pare că au crescut nivelul de alertă cu privire la posibile atacuri asupra delegației israeliene, după atacul din Bulgaria de pe 18 iulie, relatează Sunday Times, citat de AFP.

Publicația britanică relatează că guvernul israelian ar fi trimis agenți ai Shin Bet, serviciile sale de securitate internă, la Londra, pentru a proteja atleții din această țară. De asemenea, conform Sunday Times, și o echipă a Mossad, serviciul de informații al Israelului, s-a deplasat în Europa, pentru a căuta o grupare suspectă de terorism, despre care se crede că lucrează împreună cu Quds, forțele speciale ale Gardienilor Revoluției Islamice din Iran, și Hezbollahul.

Pe de altă parte, Israelul a negat duminică alegațiile din Sunday Times, spunând că este doar vigilent înainte de Jocurile Olimpice.

“Evident că este un eveniment care atrage, și chiar și fără avertizări concrete, trebuie să fim gata și în alertă, mai întâi și mai întâi pentru că astfel de lucruri s-au întâmplat deja,” a spsus ministrul Apărării, Ehud Barak, referindu-se la un atac de la Jocurile Olimpice de la Munich din 1972, în care au fost uciși 11 israelieni.