Surse apropiate Kremlinului: Vladimir Putin „a fost supus cu succes unei intervenții chirurgicale pentru cancer, săptămâna trecută”

Surse apropiate Kremlinului: Vladimir Putin a fost supus cu succes unei intervenții chirurgicale pentru cancer, săptămâna trecută
Sursă foto: Hepta - DPA Images

Potrivit celor mai recente zvonuri, Vladimir Putin a suferit săptămâna trecută o operație de cancer „reușită” și își revine.

Săptămâna trecută, liderul de la Kremlin a suferit o procedură necunoscută, după ce  medicii au anunțat că tratamentul era „esențial”, conform canalului Telegram General SVR, care susține că primește informații din interiorul Kremlinului.

Vladimir Putin ar fi  suferit săptămâna trecută o operație

Informația a fost făcută publică după doar câteva ore înainte ca Vladimir Putin să apară la întâlnirea televizată de stat cu aliatul Alexander Lukașenko la Soci, când a fost surprins de camerele de filmat răsucindu-și stângaci picioarele în momentul în care cei doi s-au așezat pentru a discuta.

Este a doua întâmplare de genul acesta. Prima a fost surprinsă de camerele de filmat în cadrul unei întâlniri cu președintele Tadjikistanului înainte cu o săptămână, care a dus la nașterea zvonurilor că Putin ar suferi de boala Parkinson.

Kremlinul nu a comentat ultimele acuzații despre starea de sănătate a lui Putin, dar neagă că suferă de orice fel de probleme de acest fel, potrivit Antena3.ro.

Generalul SVR a anunțat că: „În noaptea de luni 16 mai spre marți 17 mai, președintele rus Vladimir Putin a fost supus unei intervenții chirurgicale. Medicii au insistat ca Putin să fie operat cât mai curând posibil. După medicii implicați în tratamentul Președintelui, operația a avut succes.

Am vorbit deja despre faptul că Putin a lipsit din spațiul informațional din 17 mai până în 19 mai și nu a fost disponibil nici măcar cercului său apropiat, cu excepția lui Nikolai Patrushev, secretarul Consiliului de Securitate al Federației Ruse.

În perioada 17 mai până în 19 mai, în spațiul de informare au fost postate întâlniri și mesaje „conservate”, preînregistrate, iar Putin a purtat personal două conversații telefonice în acest timp”.

Putin suferă de mai multe boli

Rușii pregătesc o lovitură de stat și vor să scape de Vladimir Putin, susține șeful Direcției Principale de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei, Kiril Budanov, într-un interviu pentru Sky News. Potrivit acestuia, liderul Kremlinului este bolnav de cancer.

Kiril Budanov mai spune că Europa vede Rusia ca pe o mare amenințare și se teme de agresiunea de la Moscova: „Suntem în război cu Rusia de opt ani și putem spune că această putere rusă foarte mediatizată este un mit. Nu este așa”.

Circulă zvonuri conform cărora președintele Federației Ruse suferă de cancerul tiroidian. La rândul său, activistul rus pentru drepturile omului, Mark Feigin, a remarcat că nu există nicio dovadă directă a bolii dictatorului rus,  deoarece acesta este principalul secret de stat, dar acest lucru îi trădează înfățișarea. El spune că Putin este „un vârstnic de 70 de ani, cu o mulțime de boli”.

Urmăriți B1TV.ro și pe