Surse: Germania analizează furnizarea de rachete antiaeriene Ucrainei/ „Rachetele sunt gata să fie transportate” (FOTO, VIDEO)

Surse: Germania analizează furnizarea de rachete antiaeriene Ucrainei/ „Rachetele sunt gata să fie transportate” (FOTO, VIDEO)
FOTO: Hepta- Abaca Press / AA/ABACA

Germania are în vedere să furnizeze Ucrainei 2.700 de rachete antiaeriene, pentru a se apăra împotriva invaziei Rusiei, a declarat joi o sursă guvernamentală, precizează Reuters.

Agenția de presă germană DPA a raportat anterior că Ministerul Economiei a aprobat furnizarea rachetelor Strela de fabricație sovietică, care fac parte din stocurile armatei fostei Republici Democrate Germane.

O sursă a declarat pentru Reuters că Consiliul Federal de Securitate nu a aprobat încă această mișcare. „Rachetele sunt gata să fie transportate”, a spus sursa.

SUA au livrat Ucrainei săptămâna aceasta sute de rachete antiaeriene Stinger, spun surse

Și SUA trimit rachete anti-aeriene către Ucraina. Washington-ul a livrat Ucrainei sute de rachete antiaeriene Stinger, printre care peste 200 luni, potrivit unui oficial american și a unei surse din Congres, informate despre această problemă, citate de NBC.

La începutul acestui an, SUA a dat undă verde țărilor baltice, inclusiv Lituaniei, Letoniei și Estoniei, pentru a trimite armele de fabricație americană pe care le au în Ucraina, inclusiv Stinger.

Unii membri ai Congresului au cerut de luni de zile ca rachete Stinger suplimentare să fie trimise în Ucraina. Ucrainenii au cerut în mod repetat mai multe arme din SUA, inclusiv arme antiaeriene și antitanc.

Secretarul de stat al SUA, Tony Blinken, a declarat miercuri reporterilor că în acest moment Ucraina este încă capabilă să primească „echipament militar defensiv vital” de care are nevoie.

Există diferite generații de sisteme Stinger pe care SUA le produc, iar oficialii americani au fost conștienți că nu oferă cel mai nou model ucrainenilor, deoarece în cazul în care acestea cad în mâinile rușilor, tehnologia SUA ar putea fi furată.

Încă de aa începutul acestei săptămâni, Germania a anunțat că va livra Ucrainei 1.000 de arme antitanc și 500 de rachete Stinger, marcând o schimbare în poziția sa anterioară de a nu trimite armament în Ucraina pe fondul acestei crize.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
17:37 - Surse: Guvernul a adoptat joi proiectul de lege privind creșterea pensiilor / Ministerul Finanțelor avertizează că taxele vor crește din 2025
17:32 - Cătălin Drulă: PSD și PNL vor trebui să răspundă pentru subminarea economiei naționale. Bani pentru pensii nu mai sunt că i-au cheltuit pe tot felul de sinecuri, risipă și furt din bugetul statului (VIDEO)
17:27 - ANAF a rupt cu amenzi comercianții din București care n-au respectat OUG-ul lui Ciolacu de plafonare a prețurilor la produsele de bază
17:27 - Modalitatea prin care o femeie a încercat să primească banii înapoi, după ce a mâncat la un restaurant: „Am fost dezgustat și nervos”
17:19 - Cea mai bogată femeie din România, cu o avere de 6,3 miliarde de euro, se plimbă prin București cu o Dacia: „Ne deconectăm puțin”
17:19 - Scandal total în Primăria Simeria. Primarul a fost filmat când țipă și încearcă să scoată cu forța un angajat (VIDEO)
17:13 - Cătălin Drulă: Suntem în fața unui faliment programat al României. Marele plan este să treacă 2024 cum or trece, iar în 2025 ne așteaptă dezastrul, creșteri uriașe de taxe, distrugerea economiei, sărăcirea populației (VIDEO)
17:09 - S-a aflat cine era bărbatul care a murit după ce a căzut de la etajul 9 al un al unui bloc din Sectorul 6 al Capitalei (FOTO)
17:08 - Black Friday 2023 la Flanco! Care sunt cele mai bune oferte pregătite anul acesta și cât durează reducerile
17:07 - Un centru spa geotermal s-a închis în Islanda, după ce turiștii au fugit îngroziți de 800 de cutremure