Surse: La Kremlin se discută despre înlocuirea lui Vladimir Putin. Nemulțumiți de președintele rus sunt și cei care vor continuarea războiului, și cei care doresc pacea

Surse: La Kremlin se discută despre înlocuirea lui Vladimir Putin. Nemulțumiți de președintele rus sunt și cei care vor continuarea războiului, și cei care doresc pacea
Tot mai multe zvonuri despre starea de sănătate a lui Vladimir Putin și discuțiile de la Kremlin privind înlocuirea acestuia. Sursă foto: Hepta - Mikhail Klimentyev

Tot mai multe discuții se poartă la Kremlin în legătură cu cine l-ar putea înlocui pe Vladimir Putin în fruntea statului. Nemulțumirile față de acesta și modul în care poartă războiul în Ucraina sunt tot mai accentuate. Iar părerile negative sunt împărtășite atât de cei care se opun operațiunii militare, cât și de cei care vor continuarea războiului. Informații despre acest subiect a aflat din multiple surse publicația Meduza, una dintre primele instituții media independente interzise în Rusia de la începutul războiului și care acum își are sediul în Letonia.

La Kremlin se discută tot mai mult despre înlocuirea lui Putin

Una dintre sursele publicației a afirmat că „aproape nimeni nu e mulțumit de Putin” și că „mulți membri ai guvernului sunt nemulțumiți că președintele a început războiul fără să se gândească la consecințele sancțiunilor”.

Aceeași sursă a mai afirmat că „nu se poate trăi normal cu astfel de sancțiuni” și că alte nemulțumiri vizează ritmul în care se desfășoară ceea ce rușii numesc „operațiunea militară specială” din Ucraina.

„Nu e vorba de faptul că vor să-l răstoarne pe Putin chiar acum, dar e o înțelegere sau o dorință ca într-un viitor destul de previzibil el să nu mai conducă statul”, a mai spus una dintre surse.

Potrivit acesteia se discută deja și despre posibilii succesori ai lui Putin. Printre aceștia se numără Serghei Sobianin, primarul Moscovei, Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate, fost președinte și fost premier al Rusiei, sau Serghei Kirienko, prim-adjunctul șefului administrației prezidențiale.

Totuși, sursele Meduza precizează că toți cei care participă la astfel de discuții înțeleg că Putin ar putea părăsi președinția doar dacă starea lui de sănătate se deteriorează grav. Prin urmare, nemulțumirea lor nu se manifestă altfel decât prin aceste discuții.

Zvonuri privind starea de sănătate a lui Vladimir Putin

Despre starea de sănătate a lui Vladimir Putin se tot fac speculații. Site-ul de investigații rus Project a susținut că acesta ar fi permanent înconjurat de medici, între care s-ar afla un specialist în cancer tiroidian.

Recent, publicația italiană La Stampa a scris că Putin a fost operat de cancer.

Și Kiril Budanov, șeful Direcției Principale de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei, a susținut că liderul de la Kremlin e bolnav de cancer, iar rușii pregătesc o lovitură de stat ca să scape de el.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a catalogat drept „ficţiune şi minciună” informaţiile despre starea de sănătate a lui Vladimir Putin.

Urmăriți B1TV.ro și pe