Țara cu 0 cazuri de COVID-19. Guvernul a luat o decizie radicală

Țara cu 0 cazuri de COVID-19. Guvernul a luat o decizie radicală
Foto: pixabay

Într-o perioadă în care mai toate statelele lumii se află într-o situație alarmantă în criza COVID-19, există și zone mai relaxate. Printre acestea se numără micul stat Samoa, din Oceania.

În Samoa Americană nu există nici măcar o infectare cu SARS-COV-2, situație datorată unei măsuri dure a guvernului, care a închis frontierele și a suspendat toate zborurile. Astfel, peste 500 de samoani au rămas departe de familiile lor.

Cetățenii din Samoa, blocați în afara granițelor

Printre cei mai afectați cetățeni se numără o femeie în vârstă de 38 de ani, care înainte de pandemie a plecat de pe insulă în Statele Unite, în California, pentru a se trata de cancer. Femeia suferă enorm, pentru că nu-și poate revedea fetița.

„Acum sunt blocată aici. Nu am familie, sunt doar eu. Este devastator, pentru că mi-am lăsat fiica în urmă. Tot ce-mi doresc este să-mi revăd fiica și familia. Vreau doar să ne îmbrățișăm, e tot ceea ce am nevoie”, a declarat Veavea Crystal, citată de BuzzFeedNews.

Samoa reprezintă, de fapt, două insule cu o populație de 196.000, respectiv 55.000 de locuitori, descoperite de olandezi în prima jumătate a secolului XVIII. La sfârșitul secolului XIX au fost ocupate de SUA, Marea Britanie și Germania. Samoa de Vest a aparținut Germaniei, a intrat sub protecția celor din Noua Zeelandă, iar din 1962 a devenit stat idependent. Samoa de Est aparține americanilor.

Urmăriți B1TV.ro și pe