Târgul de Crăciun din Munchen a fost anulat: ”Ar fi însemnat o creștere iresponsabilă a riscului de infectare”

Târgul de Crăciun din Munchen a fost anulat: ”Ar fi însemnat o creștere iresponsabilă a riscului de infectare”
Târgul de Crăciun din Munchen

Târgul de Crăciun din München din jurul Marienplatz nu poate avea loc. Primarul Dieter Reiter a anulat evenimentul după ce a consultat personalul pentru evenimente extraordinare (SAE). Motivul este situația dramatică privind noul coronavirus din München, arată muenchen.de

Declarația primarului din Munchen

„Este o veste amară pe care o am astăzi pentru toți locuitorii din München și mai ales pentru standuri, dar situația dramatică din clinicile noastre și creșterea exponențială a numărului de infecții nu îmi lasă altă opțiune: din păcate, piața de Crăciun din München nu poate avea loc anul acesta. Orice altceva ar fi o creștere iresponsabilă a riscului de infecție și, mai mult, un semnal greșit, mai ales pentru toți angajații din clinicile noastre care lucrează la limita lor. De asemenea, am discutat în detaliu astăzi în echipa de criză urbană. Autoritățile sanitare și administrația raională au sfătuit cu fermitate să nu permită desfășurarea târgului de Crăciun. De asemenea, în această dimineață, ofițerii de pandemie ai tuturor clinicilor din München au avertizat în unanimitate împotriva implementării într-o conferință și au subliniat situația catastrofală din clinici.”, a declarat Dieter Reiter.

Târgul de Crăciun ar fi trebuit să aibă loc pe 22 noiembrie

Tradiționala piață de Crăciun din München ar fi trebuit să aibă loc între 22 noiembrie și 24 decembrie 2021. După o pauză din perioada sărbătorilor de Crăciun, târgul de Revelion ar fi trebuit să aibă loc pentru prima dată din 27 decembrie până pe 9 ianuarie.

Piețele private de Crăciun, al căror număr de vizitatori poate fi limitat, nu sunt afectate de anulare. Aici, OB Reiter și autoritățile responsabile au stipulat că se aplică regula 2G Plus – adică accesul este posibil doar pentru persoanele vaccinate sau recuperate cu un rezultat negativ al testului rapid.