Televiziunile din Rusia difuzează mai puține știri despre Ucraina. Cum se explică acest fenomen

Televiziunile din Rusia difuzează mai puține știri despre Ucraina. Cum se explică acest fenomen
Foto: captura video.

Posturile TV din Rusia difuzează mai puține emisiuni și reportaje dedicate „operațiunii speciale”. Tot mai puține știri și intervenții video de pe front apar pe ecranele telespectatorilor ruși. Experții de la Consiliul Național de Securitate și Apărare au atras atenția asupra acestui fenomen.

Rușii nu mai urmăresc reportaje de pe linia frontului

La începutul războiului, buletinele de știri erau alcătuite exclusiv din subiectele de pe front. Rușii urmăreau reportaje despre activitățile militarilor pe teritoriul țării vecine. Centrul de Combatere a Dezinformării scrie ca exista mai multe explicații pentru acest fenomen.

Este vorba despre un posibil răgaz al propagandiștilor înainte de începerea următoarei ofensivei. Experții spun că  populația este obosită de astfel de știri.

Potrivit acestora, lipsa știrilor despre război poate fi explicată prin:

  • puține motive pentru povești optimiste în loc de victorii rapide declarate;
  • cenzura crescută a publicării comentariilor proprii ale corespondenților militari din cauza atacurilor repetate ale forțelor armate ale
  • Ucrainei asupra pozițiilor ocupanților;
  • slăbirea tensiunii ideologice pentru ajustarea ulterioară a obiectivelor războiului, deoarece susținătorii radicali ai războiului în cazul unui scenariu negativ pentru Federația Rusă vor deveni principala amenințare la adresa regimului.
Urmăriți B1TV.ro și pe