Temutele trupe de partizani ucrainieni, groaza invadatorilor ruşi, fac prăpăd în spatele liniilor inamice

Temutele trupe de partizani ucrainieni, groaza invadatorilor ruşi, fac prăpăd în spatele liniilor inamice
Sursa foto: Captura video

Membrii unui grup de rezistenţă  ajută forţele ucrainene să atace puncte cheie în încercarea de a recupera zonele cucerite de ruşi, relatează Associated Press. Separatiştii ruşi din regiunea Herson stau mereu în gardă din cauza trupelor de gherilă ale Kievului, ce acţionează din spatele liniilor inamice.

„Scopul nostru este de a face viața insuportabilă pentru ocupanții ruși și de a folosi orice mijloace pentru a le strica planurile”, a declarat pentru agenţia citată Andriy, un tânăr de 32 de ani, care coordonează atacurile de partizani Herson. Face parte din grupul de rezistență Zhovta Strichka sau Panglica Galbenă, nume care face referire culorile naționale, albastru şi galben, ale Ucrainei.

Ce nu rezolvă cu precizie un HIMARS, finalizează cu succes partizanii

După cum se ştie, armata ucraineană a folosit tehnica HIMARS pentru a lovi un pod strategic peste râul Nipru în Herson pentru stoparea principalei legături de aprovizionare a trupelor trimise de Putin în oraşul cucerit încă de la începutul invaziei.

Panglica Galbenă a umplut oraşul Herson cu pliante menite să producă panică în rândul executanţilor din administraţia pusă de Kremlin: „Dacă HIMARS nu o poate face, un partizan vă ajută”, era unul din mesajele de pe afişele împrăştiate de rezistenţă.

Membrii grupului de rezistenţă se coordonează cu forţele speciale ucrainene: pregătesc ambuscade, aleg ţinte şi organizează o reţea de depozite pentru arme.

„Oferim armatei ucrainene coordonate precise pentru diverse ținte, iar ajutorul gherilelor face ca noile arme cu rază lungă de acțiune, în special HIMARS, să fie și mai puternice. Suntem invizibili în spatele liniilor rusești, iar acesta este punctul nostru forte”, a dezvăluit partizanul.

Atacurile au tensionat Kremlinul care a trimis trupe speciale împotriva rezistenţei naţionale

Rezistenţa ucraineană montează bombe la clădirilor administrative, casele liderilor pro-ruşi sau pe traseele inamicilor. Mai mulţi militari şi politicieni ai ruşilor din teritoriile ucrainiene au sfârşit în urma acţiunilor temutelor trupe de gherilă.

„Represiunile se intensifică. Ele creează condiții insuportabile pentru ucraineni, făcând din ce în ce mai dificilă supraviețuirea sub ocupația rusă”, a declarat pentru AP Oleksandr Kharchikov, un fotograf de nuntă devenit partizan, după ce a fost arestat și torturat de ruşi.

Urmăriți B1TV.ro și pe