Tensiuni tot mai mari între Varșovia și Moscova. Polonia construiește o barieră din sârmă ghimpată la granița cu Federația Rusă (VIDEO)

Tensiuni tot mai mari între Varșovia și Moscova. Polonia construiește o barieră din sârmă ghimpată la granița cu Federația Rusă (VIDEO)
Sursa Foto: Captură Video/ Twitter/ @MichalFellaPL

Mariusz Blaszczak, ministrul Apărării de la Varșovia, a transmis că Polonia a început construcția unui gard de sârmă ghimpată de 2,5 metri înălțime la granița cu Federația Rusă, cu scopul de a opri migranții trimiși de regimul Lukașenko, informează polsatnews.pl.

Potrivit acestuia, gardul o să fie construit sub forma a trei rânduri de sârmă ghimpată, cu lamă, care este folosit de forțele armate din întreaga lume.

Polonia construiește un gard de sârmă ghimpată la granița cu Rusia

„Vrem ca granița să fie strânsă. Folosim experiența acumulată anul trecut. Nu există nicio îndoială că această barieră temporară a protejat frontiera polono-belarusă, previne sau a încetinit semnificativ un atac hibrid de pe teritoriul belarus”, a declarat ministrul polonez.

Polonia a acuzat regimul lui Aleksandr Lukaşenko de faptul că lasă să treacă această frontieră migranţi care vor să ajungă în Uniunea Europeană, o acuzaţie pe care Minskul o neagă.

În urma lansării unor zboruri care asigură legături între Orientul Mijlociu şi Africa de Nord cu Kaliningradul, „eu am decis să acţionez în vederea unei creşteri a securităţii la frontiera cu enclava Kaliningrad”, a susținut Mariusz Blaszczak.

Astfel, ministrul polonez al Apărării a anunțat că lucrările de construire încep „azi (miercuri)” la această frontieră terestră cu o lungime de 210 kilometri.

În vederea opririi unei crize a migraţiei, pe care Polonia o consideră un „război hibrid” rus şi belarus împotriva sa, Varşovia a instituit, în septembrie 2021, o zonă de trei kilometri lăţime şi de peste 400 de kilometri lungime la frontiera cu Belarusul, relatează ziare.com.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră